Івано-Франківськ

Універсальна тканина, з якої шиють все

Джерсі – універсальний трикотаж, який підходить для шиття різних речей.

17

Щорічно з’являється кілька нових матеріалів, які використовуються для виготовлення одягу. Трикотаж джерсі не можна назвати новим винаходом, але його склад постійно вдосконалюється, тому з цієї тканини зараз шиють все: від спідньої білизни до пальта.

Що входить в склад

Почати слід з історії виникнення. Згідно з офіційною версією, цей вид трикотажу з’явився більше ніж 100 років тому, а його назва походить від однойменної назви острова. Тут вручну виготовляли тканину на основі овечої шерсті, речі з якої добре захищали власника від холоду та вітру.

Звісно, за сотню років технологія виробництва суттєво змінилася: використовується не тільки автоматичне обладнання, але й інші компоненти. Особливе переплітання ниток дарує готовій тканині особливу зовнішню фактуру, що нагадує цегляну кладку. В сучасний варіант джерсі входять наступні складові:

  • бавовна – добре пропускає повітря, всотує вологу, але погано тягнеться (використовується в бюджетних варіантах речей);
  • шерсть – з таких ниток отримують легку тканину, яка добре тягнеться та захищає від холоду;
  • шовк – найлегшу тканину джерсі отримують саме з нього;
  • віскоза – схожий за властивостями матеріал, але його міцність при намоканні знижується, тому прати його потрібно тільки вручну;
  • поліестер – дарує виробам міцність на тривалий час.

В сучасних варіантах джерсі використовується саме комбінація з вищевказаних ниток.

Області застосування

Джерсі – універсальний трикотаж, який підходить для шиття різних речей. Головне правильно вибрати щільність. З найлегшого матеріалу шиють одяг для дітей, спідню білизну, піжами тощо.

Міцніший трикотаж використовується для виготовлення светрів, штанів, суконь та інших виробів. Підходить полотно і для спортивних костюмів, домашнього одягу та інших речей. Найщільнішу варіацію використовують для виготовлення теплих жакетів чи пальт. Матеріал необхідної щільності завжди можна замовити в інтернет-магазині «Атлас». Великий вибір тканин та прийнятні ціни порадують кожного покупця.      

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено