Івано-Франківськ

Спостерігається зниження рівня злочинності на Прикарпатті – прокуратура підбила підсумки за півріччя

Знизилось число умисних вбивств, умисних тяжких тілесних ушкоджень та викрадень майна.
 363531897 1292160301692723 1719229640630429458 n scaled

Керівник Івано-Франківської обласної прокуратури Роман Хима провів оперативну нараду щодо підсумків роботи органів прокуратури у першому півріччі 2023 року.

Відзначається позитивна динаміка щодо зниження рівня злочинності на Прикарпатті, який залишається одним з найнижчих в державі.

Майже наполовину знизилось число умисних вбивств, умисних тяжких тілесних ушкоджень та викрадень майна, про це ПІК інформує пресслужба прокуратури Івано-Франківської області.

“Поряд з цим посилено протидію кримінальним правопорушенням у сфері корупції, економіки, охорони довкілля, обігу наркотичних та психотропних речовин. Притягнуті до відповідальності учасників 8 злочинних угруповань, у тому числі за вчинення корупційних кримінальних правопорушень у сфері лісокористування та у нафтопереробній галузі”, – йдеться у повідомленні.

Також зросла ефективність представницької діяльності щодо захисту інтересів держави у бюджетній сфері, з питань державної і комунальної власності, у сфері охорони дитинства. У справах за позовами прокурорів виконано судових рішень на 631 млн грн.

363493738 129371886879948 5959781551863833044 n scaled

Окрім цього Роман Хима зазначив, що на сьогодні найважливішим завданням для прокуратур усіх рівнів є забезпечення належної фіксації та розслідування злочинів, пов’язаних зі збройною агресією російської федерації проти України, у тому числі проти миру, безпеки людства та міжнародного правопорядку.

«Впродовж першого півріччя цього року прокурори здійснювали процесуальне керівництво у майже тисячі кримінальних проваджень, пов’язаних з повномасштабним вторгненням країни-агресора. До кримінальної відповідальності притягнуто близько півсотні осіб, підозрюваних у цих злочинах, до суду скеровано вісімдесять обвинувальних актів, майже половина з яких судами вже розглянуті», – повідомив керівник обласної прокуратури.

В одному із кримінальних проваджень цієї категорії наклали арешт на майно підозрюваної на майже 16 млрд грн.

Також проводиться активна робота щодо розшуку та арешту незаконних активів російської федерації.

“Вже накладений арешт на корпоративні права на понад 152 млн грн  та на 75 об’єктів майна. За рішеннями судів більшу частину арештованого майна передали в управління АРМА”, – зазначили під час наради.

За результатами проведеної наради прийняли відповідне рішення з визначенням конкретних заходів, спрямованих на підвищення ефективності та результативності у діяльності органів обласної прокуратури на наступний період.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено