Івано-Франківськ

Місяць, багатий на пам’ятні дати: які заходи проводитимуть на Рогатинщині у серпні

31 липня оргкомітет обговорив план заходів у Рогатинській міській територіальній громаді на серпень.

bob 17612 scaled

Як ішлося під час засідання, цей місяць багатий на різні визначні та пам’ятні дати, про які навіть у часі війни ми не повинні забувати. Зокрема, День Державного Прапора України, 32-річниця Незалежності України та День міста.

Про це інформують на сторінці Рогатинської міської ради, пише ПІК.

“Вшановуватимуть їх без помпезності, але з думкою про тих, хто сьогодні продовжує важливу справу збереження української незалежності. Тож під час оргкомітету було детально обговорено концепцію проведення з відзначення кожного пам’ятного дня“, – йдеться у повідомленні.

Відтак присутні вели мову про відзначення Дня міста. В останні роки свято набуло дещо іншого контексту й стало Днем усієї громади, серцем якої є люди.  Було вирішено, що з нагоди річниці від дня заснування міста провести молебень за нашу державу та військо.

Попередньо проговорено й кілька цікавих дійств з нагоди Дня Незалежності. До прикладу, вели мову під час засідання про проведення обласного відкритого фестивалю «Пісні Опілля», в рамках якого відбудеться благодійний ярмарок. Ще однією подією відзначення цієї важливої дати стане шаховий турнір 24 серпня.

В  День пам’яті захисників України, планується провести панахиду за загиблими захисниками, акцію «Сонях», виставку-вшанування «У їхніх серцях жила Україна» та зустріч з родинами полеглих Героїв з Рогатинської громади. Крім того, відбудеться на Рогатинщині  патріотичний забіг в пам’ять про загиблих воїнів «Шаную воїнів, біжу за Героїв України».

Відзначить громада і професійні свята, Міжнародний день пам’яті жертв тероризму, 190 років від дня народження Омеляна Огоновського (1833-1894), літературознавця, письменника, видавця, голови товариства «Просвіта» (1887-1894), уродженця с. Григорів, 25-річчя від дня відкриття церкви Успіння Пресвятої Богородиці с. Конюшки, 140 років від дня народження Осипа Назарука (1883-1940), громадсько-політичного діяча, письменника, журналіста і публіциста, автора історичних книг «Роксолана» і «Осмомисл», 590 річницю села Путятинці та ін.

Серед ключових подій завершального місяця літа також – 167 років від дня народження Івана Франка, що запам’ятаються жителям   літературними читаннями «Біля Франка-Франкові» (28 серпня у Рогатині). У кінці серпня громада продовжить традицію фольклорних експедицій, одна із них проходитиме у селі Руда.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено