Івано-Франківськ

Щоб був гарний врожай: коли збирати помідори та як їх правильно зберігати

Як допомогти дозріти зеленим помідорам із "правильною" швидкістю для "кращого" і смачного врожаю.

chym pidzhyvyty pomidory 01 scaled

Помідори найкраще дозрівають у теплу погоду, а це означає, що їхні плоди стануть червоними найближчими тижнями. Експерт із садівництва розповів Еxpress.co.uk, як краще визначити, чи дозріли томати для збирання.

Урожай може бути готовий до збирання від початку літа і протягом усього сезону, залежно від того, коли томати були посіяні й посаджені у ґрунт, пише ТСН.

Експерт рекомендує вибирати тверді на дотик плоди злегка оранжевого кольору. Не потрібно чекати, поки вони набудуть повного кольору, оскільки вони продовжать дозрівати після збирання.

Раннє збирання також знижує ймовірність пошкодження їх комахами і хворобами.

Коли ваша рослина матиме приблизно від шести до восьми гілок, плоди почнуть рости й набудуть відповідного кольору, який зазвичай яскраво-червоний, але може бути і блідо-оранжевим або жовтим для рідкісних сортів.

Як збирати помідори

Коли ви будете готові збирати плоди, просто зірвіть помідори з рослини, залишивши лист у формі квітки нагорі. За словами експерта, це допоможе дозрівати фруктам із правильною швидкістю.

Як зберігати помідори після збирання

Після збирання тримайте помідори якнайдалі від прямих сонячних променів, щоб забезпечити рівномірне дозрівання. Помістіть їх до прохолодного темного місця в один шар до повного дозрівання і покладіть до холодильника на кілька годин перед вживанням у їжу.

Як змусити зірвані помідори дозріти швидше

Щоб помідори дозріли швидше, помістіть їх до ящика з бананом, який виділить етилен – гормон, пов’язаний із дозріванням фруктів, який допоможе прискорити процес дозрівання.

Яблука також виділяють той самий газ, але банани зазвичай працюють краще. Вам варто регулярно перевіряти ящик і видаляти помідори, щойно вони дозріють.

Помідори найкраще вживати свіжими, наскільки це можливо. Але якщо у вас їх занадто багато, то повністю дозрілі овочі можна зберігати в холодильнику близько тижня, щоб вони не запліснявіли.

Намагайтеся не зберігати їх у холодильнику довго, оскільки текстура може зіпсуватися. Доведіть їх до кімнатної температури перед їжею, щоб насолодитися повним смаком.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram
Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено