Івано-Франківськ

В Україні подешевшали помідори: що впливає на вартість

З початку поточного тижня в Україні відновилося зниження цін на томати.

thumbnail tw 20210729134836 2233

Основною причиною зниження ціни стало масове надходження на ринок томатів з відкритого ґрунту,  повідомляють аналітики проєкту EastFruit.

Попри те, що сезон ґрунтового томату тільки почався, виробники повідомляють про високу врожайність цієї продукції та стрімке падіння цін як на помідори відкритого ґрунту, так і на тепличну продукцію.

На тлі досить стриманого попиту, конкуренція серед виробників томатів посилюється з кожним днем. Наразі українські тепличні комбінати пропонують томат у межах 20-32 грн/кг  що в середньому на 30% дешевше, ніж наприкінці минулого тижня.

“За словами учасників ринку, ситуація, що склалася, сформувалася через збільшення пропозиції томатів на ринку. Вибірки в тепличних комбінатах були стабільні та досить об’ємні. Водночас на ринок також у великих обсягах відвантажувалися і томати з відкритого ґрунту. При цьому попит на помідори був вельми стриманим. З огляду на всі фактори, українські виробники змушені були знижувати ціни в цьому сегменті”, – йдеться у повідомленні.

Варто зазначити, що на сьогодні тепличний томат в Україні вже надходить у продаж у середньому на 34% дешевше, ніж на початку серпня минулого року. Прогнозується подальше здешевшання  тепличних томатів в міру зростання пропозиції цієї продукції з відкритого ґрунту.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас уFacebookInstagramYoutube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено