Івано-Франківськ

Вбивство собаки, псевдовійськова, потрійне щастя: ТОП-10 новин тижня за 31.07-06.08 2023 року (ФОТО)

Ряд актуальних та важливих подій першого тижня серпня, які варті повторного перегляду.

Вбивство собаки, псевдовійськова, потрійне щастя: ТОП-10 новин тижня за 31.07-06.08 2023 року (ФОТО)

 ТОП-10 новин тижня, які трапилися за 31 липня – 6 серпня 2023 року в Україні та на Прикарпатті в черговому огляді Прикарпатської інформаційної корпорації (ПІК).

529 день війни

365249887 634900182156397 8552215127389831314 n scaled

Протягом доби ворог завдав 30 ракетних та 48 авіаційних ударів, здійснив 32 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах, відбулося близько 30 бойових зіткнень. 

  • На Бахмутському напрямку сили оборони стримують противника в районі північно-східніше Диліївки.
  • На Куп’янському напрямку наші воїни стійко тримають оборону, успішно відбили атаки противника в районі східніше Петропавлівки Харківської області.
  • ЗСУ стримують наступ росіян в районі Мар’їнки та Авдіївки.
  • На Запорізькому напрямку ворог вів безуспішні наступальні дії в районі Роботиного Запорізької області.
  • Авіація сил оборони за минулу добу завдала 10 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника та 2 – по зенітно-ракетних комплексах окупантів.

В ніч з 5 на 6 серпня росіяни випустили по нашій державі 70 повіряних цілей різних типів з екваторії Чорного моря та району Каспію. Зокрема, окупанти скинули керовану авіабомбу на центр переливання крові в Купʼянській громаді на Харківщині, двоє людей загинули, ще четверо поранені.

Також росіяни тричі атакували Хмельниччину, а саме Староконстянтинів, де в приміщенні елеватора з кукурудзою виникла пожежа.

Загалом наші охоронці неба збили цієї ночі:

  • 17 крилатих ракет «Калібр»;
  •  13 крилатих ракет Х-101/Х-555;
  • 27 ударних БпЛА «Shahed-136/131».

Польща перекинула ударні гелікоптери до кордону з Білоруссю

На брифінгу міністра оборони Маріуша Блащака та генерала Марека Соколовського оголосили, що Польща перемістила у Підляське воєводство до кордону з Білоруссю бойові гелікоптери з 1-ї авіаційної бригади сухопутних сил та 25-ї бригади повітряної кавалерії

Генерал Соколовський заявив, що вони чергуватимуть у режимі повної готовності з базуванням у двох місцях.

Нагадаємо, що після заходу на територію Польщі двох білоруських гелікоптерів на низькій висоті, через що їх не одразу виявили, міністр оборони розпорядився збільшити чисельність військ на кордоні та перекинути туди додаткові гелікоптери.  Також Польща повідомила про інцидент союзникам і викликала уповноваженого у справах Білорусі.

На Коломийщині чоловік застрелив собаку

365051346 278033934870843 6243020554799903659 n scaled

Другого серпня до Коломийського відділу поліції надійшло звернення від мешканки села Слобода, Печеніжинської тергромади. Зі слів жінки сусід застрелив її собаку, ймовірно з рушниці. У домоволодінні 59-річного місцевого мешканця вилучили гвинтівку. ЇЇ направили на дослідження. Чоловіка затримали. Йому загрожує до трьох років позбавлення волі.

На Франківщині судитимуть посадовця військкомату

На Франківщині судитимуть посадовця військкомату, який за гроші "виключав клієнтів" з військового обліку

Чоловік сприяв у незаконному переміщення військовозобов’язаних за кордон. Він разом із двома спільниками за гроші допомагав виготовляти довідки військово-лікарської комісії про непридатність до військової служби. Такі послуги коштували від 3000 до 4000 доларів США з людини. Затримали підозрюваних під час отримання хабаря.

У Городенці продовжують збиратися представники Московського патріархату

Пильні місцеві мешканці повідомили про збір вірян московського патріархату. Міська рада викликала на місце зібрання правоохоронців, якій його зупинили. Згідно документація по вулиці Володимира Великого 63 розташована приватна садиба, про церкву в жодних дозволах чи документах не йдеться. Тож представники міської ради підготувала відповідний лист до правоохоронних органів, щодо недопущення подібних ситуацій в майбутньому. 

На Прикарпатті намолотили понад 90 тисяч тонн зерна

Ячмінь обмолочено на площі 13,2 тис. га (майже 60 відс. до прогнозу), намолочено близько 70 тис. тонн зерна при врожайності 53,0 ц/га, пшеницю – на площі 4,7 тис. га (майже 10 відс. до прогнозу), намолочено 21 тис. тонн, середня врожайність склала 44,2 ц/га. Також аграрії завершили збирання гороху.

На Франківщині жінка ошукала трьох чоловіків на 330 тисяч гривень

358148936 277508551590048 7390875405642548150 n scaled

Зловмисниця створила фейкові акаунти в соціальних мережах. Аферистка знайомилась з чоловіками, в онлайн-листуванні розповідала, що начебто є військовою, яку поранили під час бойових дій, а відтак потребує коштів на лікування. Так, вводивши людей в оману, шахрайка видурювала в потерпілих гроші.

За кілька місяців їй вдалося ошукати трьох чоловіків, 35, 36 та 43-х років. Жінці загрожує до трьох років позбавлення волі.

Потрійне щастя: у подружжя з Коломиї народилися два хлопчики та дівчинка

В Івано-Франківському обласному перинатальному центрі народилася друга від початку року трійня. Малюки народилися з вагою близько двох кілограмів.

Як почувається породілля та дітки, та які емоції у новоспечених батьків – дивіться у сюжеті ПІК:

На Прикарпатті відбулася Всеукраїнська Патріарща проща до Крилоса 2023 

Блаженніший Святослав у неділю, 6 серпня прибув на Прикарпаття, де у рамках 11 Всеукраїнської Патріаршої прощі до Крилоса відправив Архієрейську Божественну Літургію з нагоди 1125-річня з дня заснування княжого Галича.

На спільну молитву за мир в Україні та наших воїнів зібралися сотні прочан, представники влади та духовенство.

“Ми сьогодні хочемо віддати під покров Крилоської Богородиці усю Україну, наш народ. Боже, рятуй нас! Немає такої людини, яка б не боялася під час війни. Хто каже, що не боїться – не вірте йому. Християни завжди мають вакцину проти страху – молитву”, – сказав Глава УГКЦ.

Митрополит Івано-Франківської Архієпархії Владика Володимир Війтишин у свою чергу зазначив, що попри те, що церква переходить на новий календар проща у Крилося буде відбуватися так я і було – в першу неділю серпня.

Попри різні новини, наша область і Україна продовжує втрачати у цій жорстокій війні захисників. Вічна пам’ять і слава усім, хто поліг у бою за Батьківщину з Прикарпаття цього тижня! Щирі співчуття рідним героїв!

  • Дякуємо, що читаєте ПІК! Мирного усім тижня! Переможних новин! Віримо в ЗСУ!

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено