Івано-Франківськ

Інспектор Верховинського нацпарку пригадав зустріч з дорослим ведмедем і як вона закінчилася

Це була не перша у житті інспектора зустріч з таким хижаком, хоча цього разу – доволі небезпечна.

Інспектор Верховинського нацпарку пригадав зустріч з дорослим ведмедем і як вона закінчилася

Інспектор Верховинського нацпарку Дмитро Михайлович пригадує, як одного разу повертався лісовою стежкою до місця ночівлі й натрапив на дорослого ведмедя. Про це повідомляє Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України, пише ПІК.

“Хижак вийшов з молодого лісу на стежку на відстані 20-25 метрів від пана Дмитра. За зовнішніми ознаками це був самець віком 3-4 роки, якого ведмедиця відправила «на свої хліба», і той блукав у пошуку своєї території. Не дивлячись хижаку в очі, щоб не викликати агресію, але контролюючи кожен рух звіра, пан Дмитро повільними кроками, без різких рухів, почав відходити назад по стежині”, – йдеться у повідомленні.

Саме так потрібно проводити себе при зустрічі з цим хижаком. Тим часом ведмідь звівся на задні лапи і розглядав непроханого гостя, але потім опустився на передні лапи, оскалив зуби й заревів. Ведмідь повільно зробив кілька кроків уперед і раптом звернув з дороги та пішов геть.

Вирушаючи на природу, завжди потрібно дотримуватися правил поведінки з дикими тваринами, аби не наражати на небезпеку себе та лісових мешканців”, – додають у Міндовкілля. 

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено