Івано-Франківськ

У Міністерстві фінансів повідомили, на що виділяють найбільше грошей з державного бюджету

В Україні найбільшою статтею державного бюджету є грошове утримання військовослужбовців.

У Міністерстві фінансів повідомили, на що виділяють найбільше грошей з державного бюджету

У Міністерстві фінансів зазначили, що за сім місяців на виплати військовослужбовцям спрямували майже 520 млрд грн або третину всіх видатків, пише ПІК.

“Загалом за січень-липень цього року видатки загального фонду державного бюджету становили 1,64 тлрн грн, з яких у липні – 231,8 млрд грн. Найбільше ‒ 40,8% від загального обсягу видатків ‒ було спрямовано на оплату праці з нарахуваннями. На це витратили 669,9 млрд грн. Причому на грошове утримання військовослужбовців спрямовано 518,8 млрд грн.”, – йдеться у повідомленні.

У липні всього на оплату праці спрямували 100,5 млрд грн, з яких для військових – 76,9 млрд грн. Другою за обсягом статтею є оплата використання товарів і послуг (24,8% від загального обсягу видатків). На це спрямували 406,3 млрд грн, зокрема 65,3 млрд грн у липні.

“Більше половини цієї суми також йде на Збройні сили: 276,9 млрд грн витратили на придбання військової техніки, озброєння, боєприпасів, засобів індивідуального захисту, пального, харчування тощо. Ще 78,6 млрд грн перераховано Національною службою здоров’я на програму державних гарантій медичного обслуговування населення”, – додали у Мінфіні.

Далі йде соціальне забезпечення, в тому числі пенсії, стипендії тощо – 304,6 млрд грн. Із них 159 млрд грн спрямували на трансферт Пенсійному фонду для забезпечення виплати пенсій, 105,5 млрд грн – для виплати Міністерством соціальної політики на соціального захисту.

Серед найбільших видатків також – трансферти місцевим бюджетам (5,6% всіх видатків, або 92,3 млрд грн) та обслуговування державного боргу (7,8% видатків, або 128,1 млрд грн).

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено