Івано-Франківськ

Монастир на Косівщині відмовився переходити на новий календар: причина

На думку ченців, календарна реформа спричинить зникнення деяких важливих для православ'я церковних свят.

Монастир на Косівщині відмовився переходити на новий календар: причина

Намісник та монахи Свято-Троїцького чоловічого монастиря у селі Баня-Береза на Косівщині заявили, що не переходитимуть на новий календар. Про це пише ПІК з посиланням на Zaxid.net

В офіційній заяві намісника та монахів монастиря йдеться про те, що новоприйнятий календар більше схожий на новогригоріанський, а ніж на новоюліанський.

«Після проведеної реформи із юліанського календаря залишається тільки: Вербна неділя, Світле Христове Воскресіння, Вознесіння Господнє та П’ятдесятниця, а всі інші свята будуть із григоріянського календаря. Нас, православних християн, знову заставляють іти в “нову унію”. Нам шкода тих християн, подвижників нашої Церкви, які відстоювали свою Православну Віру, які зносили гоніння, наклепи і страждали за неї», – повідомляють у зверненні Баня-Березівського Свято-Троїцького чоловічого монастиря.

Монахи вважають, якщо календарну реформу втілять у життя, то зникне низка церковних свят, а давні традиції та звичаї можуть бути забуті.

«Ми розуміємо що юліанський календар не є досконалий, але і жодного календаря досконалого не існує. Так званий новоюліанський календар є ганебний у зв’язку із тим, що пропадають деякі свята, Петрівський піст, зникнуть наші звичаї і традиції», – додали в офіційному зверненні.

Нагадаємо, що Православна церква України на Помісному соборі, 27 липня, остаточно затвердила перехід на новоюліанський календар з 1 вересня 2023 року.

Читайте також у ПІК: 

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено