Івано-Франківськ

В Івано-Франківську відкрили новий безпековий центр (ФОТО)

Відтепер правопорушників або винуватців ДТП, які після скоєного вирішили втекти, розшукати буде нескладно.

369174048 875035160859408 1906442437746422331 n scaled

В Івано-Франківську з’явився новий безпековий центр. Усі камери, які розташовані на дорогах міста, подаватимуть інформацію до потужного дата-центру, а звідти до патрульної поліції.

Про це йдеться на сайті міського голови, пише ПІК.

Це важливий крок для безпеки людей. Для того, щоби в цей час війни і в час надзвичайних ситуацій ми і правоохоронні органи могли правильно реагувати. Тому дякую Європейському Союзу. Тут жодної копійки з міського бюджету не використано, 100% фінансування Європейського Союзу і ми маємо потужний центр безпеки. А далі це будуть оптоволоконні лінії, додаткові камери, але сьогодні ми вже допомагаємо і розшукуємо автомобілі, які вчинили ДТП або викрадені та багато інших речей, які ми можемо робити завдяки такому центру”, – розповідає Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків.

Дата-центр передали на баланс КП «Муніципальна інспекція». В офісі працюватимуть кілька операторів, які оперативно реагуватимуть та передаватимуть всю необхідну інформацію патрульній поліції.

369174048 875035160859408 1906442437746422331 n scaled

До цього у місті вже працював безпековий центр, утім він не був таким сучасним та потужним. Інформацію доводилось обробляти тиждень, а те і більше. Зараз інспектори зможуть передавати дані ледь не в ту ж хвилину, коли вчинили злочин.

«Цього року Європейський Союз прийняв рішення, що в таких умовах, в яких зараз перебуває Україна, співфінансування для реалізації цього проекту було скасовано і ЄС вирішив покрити всі кошти, які необхідні були для цього проекту. А це ремонт, закупівля обладнання, навчання персоналу. В межах проекту ми доставили нових 45 камер до вже існуючих. А всі існуючі будуть перепідключені на даний дата-центр, де за допомогою програмного забезпечення, теж закупленого, ліцензійного дорогого ми зможемо розпізнавати тип, номерний знак машини, колір машини, співставляти їх з базою даних МВС, чи ця машина в розшуку. Чи ця машина здійснювала якісь порушення, чи вона була задіяна в якомусь ДТП, а також будемо розпізнавати обличчя людей і розшукувати злочинців», – розповів директор Департаменту інвестиційної політики, міжнародних зв’язків, туризму та промоцій Ігор Попадюк.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено