Івано-Франківськ

Прикарпатських підлітків розпитали про ставлення до шкідливих звичок: карта

Участь в опитуванні взяли 1976 дітей.

1492609052 alkogol

У травні-червні року серед підлітків 14-17 років, які навчаються в загальноосвітніх навчальних закладах Івано-Франківської області провели онлайн-анкетування на тему:  «Ставлення школярів до шкідливих звичок щодо вживання тютюнових і нікотинових виробів та алкогольних напоїв». Участь в ньому взяли 1976 дітей.

Про це повідомляє Івано-Франківський обласний центр контролю та профілактики хвороб, пише ПІК.

“Мета дослідження – визначити рівень стійкості школярів підліткового віку Прикарпаття до шкідливих звичок, ставлення їх до проявів та наслідків куріння і вживання алкоголю. Адже толерантно налаштований до цього підліток сьогодні може стати потенційним носієм шкідливих звичок завтра”, – йдеться у повідомленні.

Кожен підліток за бажанням та в зручний для нього час заходив зі свого акаунту на створену googl-форму і за 20-25 хвилин відповідав на запропоновані питання анкети.

Відповіді респондентів були розподілені за віком і статтю, по територіальним громадам за місцем їх проживання та навчання.

“Особливу увагу викликали відповіді, які свідчили про толерантне та навіть позитивне відношення підлітків до вживання тютюнових і нікотинових виробів та алкогольних напоїв, що свідчило про низький рівень   їх стійкості до шкідливих  звичок. Більшість таких відповідей надходила з територій, де в школах було недостатньо відповідної інформації про шкідливість тютюнопаління та вживання алкоголю”, – йдеться у повідомленні.

За результатами опитування для більшої візуалізації проведено відповідне картування, де в  кольоровому спектрі від червоного до зеленого представлено  масштаб  проблеми в розподілі по територіальних громадах:

IMG 20230824 115429 604 scaled

 

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено