Івано-Франківськ

У Львові для дітей з інвалідністю створили перший в Україні унікальний парк розваг

У Львові з’явився унікальний майданчик – доступний, цікавий та пізнавальний простір для дітей з інвалідністю.

rb63612 85a7d523 scaled

Його за власний кошт створило подружжя американців Едді та Тетяна, які стали друзями центру соціальних послуг «Джерело».

Про це інформує Львівська міська рада, пише ПІК.

Цей парк – це понад 1 100 кв м простору для розваг дітей з інвалідністю: доступні гойдалки та качелі для дітей на кріслах колісних, велика гірка та розваги для дітей з розладами спектру аутизму, мініфутбольне поле та багато цікавого, сенсорного і емоційного.

«Це не просто каруселі – всі діти з інвалідністю думають, що вони літають, коли катаються на качельках. Так вони відволікаються від реальності і поринають у світ, де їм радісно, тепло і безпечно. Це місце безпеки, радості і відкриттів ми розробили з дружиною Танею для дітей саме з такими діагнозами і типами інвалідності. Таких парків немає в Україні, і ми сподіваємося, що після перемоги першим, що будуть робити в Україні, це спеціальні майданчики для дітей, для людей похилого віку», – розповів Едді Вейн, який разом з дружиною Тетяною збудували цей парк.

RB6 3349 scaled RB6 4397 scaled

Парк розваг та відкриттів поділений на дві зони – для дітей з порушеннями опорно-рухового апарату та дітей з розладами спектру  аутизму. Усе продумано до найменших дрібниць задля безпеки та доступності кожної дитини.

У першій зоні – діти, які мають фізичні обмеження, можуть безпечно покататися на гойдалці. Їх фіксують у високих кріселках з допомогою спеціальних пасків безпеки. Поряд можна покататися на круговій каруселі.

Крім каруселей, тут розташовані сенсорні локації для зорового контакту, щоб викликати у дітей певні асоціації, а також звукові панелі, де можна почути звуки різних інструментів. Також можна погратися кольоровими гумовими іграшками, які викличуть усмішку навіть у дорослих.

Цей майданчик – саме для дітей з інвалідністю, тобто має певні елементи, які передбачені саме для їх безпеки, зручності і комфорту, а тому ці ж елементи можуть бути не зовсім безпечними для дітей без інвалідності чи порушень розвитку.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено