Івано-Франківськ

ДБР викрило в Івано-Франківську схему фіктивного зарахування на військову службу

До схеми причетні родичі очільників міста та футболістів місцевого професійного клубу

1 19 scaled

Працівники ДБР викрили в Івано-Франківську схему фіктивного зарахування на військову службу до підрозділів охорони Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки родичів керівництва міста. «Недоторканими» стали навіть футболісти місцевого професійного клубу з Прикарпаття.

Бюро встановило особи деяких керівників складу територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, які налагодили цю протиправну схему.

«Новобранці» отримували можливість фактично не проходити військову службу та отримувати від держави грошове та матеріальне забезпечення. Деякі з них спокійно брали участь у матчах в складі футбольного клубу з Прикарпаття.

Спільно з Нацполіцією ДБР провело близько 30 обшуків у ТЦК та СП Івано-Франківської області, обласній військово-лікарській комісії, а також за місцями проживання фігурантів.

Розслідування проводиться у межах розпочатого кримінального провадження за ч. 5 ст. 426-1 ККУ (перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень, вчинене в умовах воєнного стану).

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено