Івано-Франківськ

У мережі виникла суперечка щодо символу на боксерських шортах Олександра Усика (ФОТО)

У ніч на 27 серпня у Польщі відбувся чемпіонський бій у суперважкій вазі Олександра Усика проти Даніеля Дюбуа.

photo 2023 08 27 01.18.57

Український боксер нокаутував британця, захистивши свої титули. Одначе, мережу збурив символ на боксерських шортах спортсмена, котрий деякі користувачі пов’язали з російськими неонацистськими організаціями. Про це пише ПІК з посиланням на Букви.

“Зокрема користувачі соцмереж почали обговорювати ймовірність того, що символ використовує російська організація “Сорок сороков”, започаткована російськими неонацистами композитором Андрієм Кормухіним та спортсменом Володимиром Носовим”, – йдеться у повідомленні.

Зауважимо, що у 2018 році Кормухін підтримав Усика після чергового бою українця, закликавши “не політизувати перемогу Усика”. Разом з тим, інформація з вільної енциклопедії свідчить, що зокрема символ “ΑΩ” або “αω” (Альфа і Омега), що може бути зображена на емблемі спортсмена, згадується у християнстві вже понад 1,5 тисячі років.

Окрім того, інша частина символу може бути Хризмою — монограмою імені Христа, яка складається з двох початкових грецьких літер імені (грец. ΧΡΙΣΤΌΣ) — Χ та Ρ, схрещених між собою. По краях монограми розміщають також грецькі літери α і ω. Таке вживання цих букв походить від тексту Апокаліпсису:

“Я Альфа й Омега, говорить Господь, Бог, Той, Хто є, і Хто був, і Хто має прийти, Вседержитель!, – Одкровення Іоанна Богослова”.

У мережі виникла суперечка щодо символу на боксерських шортах Олександра Усика (ФОТО)

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено