Івано-Франківськ

У Лисці занепокоєні рухом мопедів та мотоциклів на дорогах громади

Місцеві мешканці вже давно скаржаться на керування транспортними засобами підлітків.

У Лисці занепокоєні рухом мопедів та мотоциклів на дорогах громади

У Лисці підлітки часто не лише не мають посвідчень водія, а й часто показово порушують правила дорожнього руху. Рух мопедів та мотоциклів на дорогах громади пожвавився. Про це повідомляє селищна рада, пише ПІК.

“Не всі мабуть, знають що керувати мотоциклом, мопедом чи скутером можна лише з 16 – ти річного віку і тільки після отримання посвідчення водія відповідної категорії. Для мотоциклістів це категорія «А». Для водіїв мопедів та моторолерів чи інших «двоколісних» з об’ємом двигуна до 50 куб.см. або ж електродвигуном до 4 кВт – категорія «А1», – йдеться у повідомленні.

На жаль, нерідко за кермом незареєстрованих скутерів ганяють підлітки, яким ще не має навіть 16 –ти років. Іноді це відбувається за мовчазної згоди батьків. Та доволі часто дорослі навіть не здогадуються про такі витівки своїх дітей, або ж дізнаються про них надто пізно.

Відповідальність за те, що дитина не досягнувши 16 – ти річного віку керує мопедом, мотоциклом, скутером чи автомобілем нестиме тягне за собою накладення штрафу (3400 грн.) та матеріали справи будуть направлені до суду.

Також батьки, які передали керування транспортним засобом дитині, яка не має права керувати таким транспортним засобом, будуть притягнуті до відповідальності.

Штраф за відсутність шолома у пасажира мопеда/моторолера/мотоцикла дорівнює 510 грн., вдруге зафіксоване порушення протягом року збільшить розмір штрафу до 850 грн.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено