Івано-Франківськ

Мер Надвірної аргументував, чому важливе збереження військового податку в громадах

Військовий податок на доходи фізичних осіб (ПДФО) завжди був темою обговорення в контексті фінансового забезпечення оборони.

Мер Надвірної аргументував, чому важливе збереження військового податку в громадах

Мер Надвірної Зіновій Андрійович розповів, чому важливе збереження військового податку в місцевому самоврядуванні й попросив народних обранців зберегти військового ПДФО у громадах. Про це він написав у Фейсбук, пише ПІК. 

“Перш за все, зберігання військового податку ПДФО в місцевих бюджетах сприяє децентралізації влади та фінансів. Це означає, що рішення про використання цих коштів приймається ближче до військових, які сплачують податок, і враховує їхні потреби та пріоритети (ВПО, сімей військових та потреби ЗСУ)”, – написав очільник Надвірної. 

За його словами. зберігання військового податку ПДФО на місцевому рівні спонукає місцеві органи до більшої відповідальності перед Захисниками України. Громада більше цікавиться тим, як витрачаються їхні гроші, коли це відбувається на їхній території.

Андрійович також зауважив, що утримання військового податку ПДФО в місцевих бюджетах, безумовно, потребує ретельного планування та контролю, але це може призвести до покращення оборонної готовності країни та збільшення задоволення потреб і очікувань місцевих що стали на захист Держави.

“Тому важливо зберегти військовий податок ПДФО в місцевому самоврядуванні. Це позитивний крок у цьому напрямку, оскільки важливо підтримувати наших захисників та забезпечити необхідні ресурси для Збройних Сил України. Я закликаю колег народних депутатів України, голів громад приєднатися до цього важливого зусилля”, – додав міський голова. 

До слова, з перших днів війни, Надвірнянська громада виділила 70 мільйонів гривень на забезпечення ЗСУ, відправила на передову більше 300 транспортних засобів, дрони, тепловізори та іншу необхідну гуманітарну допомогу. 

Довідково: військовий збір — податок, який ввели в 2014 році для фінансування Збройних сил України. Цим податком обкладаються доходи фізичних осіб на території України. Ставка військового збору складає 1,5% від нарахованої заробітної плати

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено