Івано-Франківськ

Одне з найбільших міст Японії – Кобе стало містом-партнером Львова

7 вересня, мер Львова Андрій Садовий та мер Кобе Кідзо Хісамото підписали угоду про наміри щодо співпраці та взаємодії.

photo20230907160058 429b5035 scaled

Це перший крок у налагодженні побратимства між містами, йдеться у повідомленні Львівської міської ради.

“Кобе – місто з потужним розвитком економіки та науки. Саме тут розташований суперкомпʼютер Fugaku, який було визнано найшвидшим комп’ютером у світі. Під час епідемії COVID-19 його запустили в екстреному режимі, щоб проводити якісні медичні дослідження для боротьби з епідемією. Але це лише мала частина всіх можливостей Fugaku. Японія є одним зі світових лідерів за якістю надання медичних послуг. А для нас сьогодні якісна медицина та реабілітація військових – це пріоритет. Дякую за довіру нашим новим японським партнерам та сподіваюся на плідну співпрацю!”- зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Йдеться, зокрема, про співпрацю у галузях бізнесу, охорони здоров’я, культури, освіти, туризму, інформаційних технологій та інновацій.

photo 2023 09 07 15 58 19 scaled

Нагадаємо, напередодні Андрій Садовий та всесвітньовідомий японський архітектор Шігеру Бан провели спільну прес-конференцію у Токіо, де розповіли азійським журналістам про хірургічний центр, який планують збудувати у Львові в межах екосистеми людяності НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN). Також мер Львова презентував проєкт та розповів про важливість створення такої екосистеми.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено