Івано-Франківськ

У Європарламенті закликають Зеленського негайно відкрити реєстр декларацій чиновників

Українські нардепи не дозволяють відкрити реєстр декларацій для громадськості.

У Європарламенті закликають Зеленського негайно відкрити реєстр декларацій чиновників

Депутати Європейського парламенту закликали президента України Володимира Зеленського повернути закон про електронне декларування до Верховної Ради з вимогою негайно відкрити реєстр декларацій.

У тексті заяви мовиться про те, що депутати підтримують відновлення електронного декларування майна в Україні і стурбовані закриттям реєстру від громадськості ще на рік. Про це пише ПІК з посиланням на Букви.

“Ми стурбовані тим, що закриття реєстру від громадськості не зміцнить довіру українців та міжнародних партнерів, матиме значний негативний вплив на антикорупційні зусилля та позбавить одного з ключових інструментів громадського контролю за державними службовцями, водночас підриваючи довіру до реформ”, – йдеться у заяві депутатів Європарламенту.

Окрім цього, зазначається, що у зверненні також міститься заклик до президента України накласти вето на ухвалений законопроєкт.

Відомо, що до цього закону ухвалено правку, якою передбачено, що за неправду в декларації на суму до 1 млн 300 тис. грн порушнику загрожує лише штраф у розмірі 17 тис. грн, після сплати якого він не вважатиметься таким, що притягувався до відповідальності й надалі зможе бути призначений на відповідальні посади у державних органах, що зараз заборонено.

До слова, 6 вересня на сайті Президента зареєстрував петицію щодо повернення електронного декларування під час війни та відкриття майнових декларацій чиновників. Приблизно за 3 години вона набрала усі необхідні 25 тисяч підписів.

Читайте також у ПІК: 

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено