Івано-Франківськ

У Мінсоцполітики пояснили, чи чекати нових обмежень на субсиції взимку

Правила отримування субсидій на комунальні послуги на опалювальний сезон не змінюватимуть.

У Мінсоцполітики пояснили, чи чекати нових обмежень на субсиції взимку

У Мінсоцполітики зазначили, що нових обмежень на отримання субсидій для комунальних послуг не буде. У 2024 році будуть закладені кошти на виплату громадянам субсидій на комуналку. Про це пише ПІК з посиланням на 24 канал.

“Щодо субсидій жодних змін, які унеможливили б для когось отримання такої допомоги, не передбачається. Навпаки, ми розуміємо, що у зв’язку з підвищенням тарифів може бути збільшення витрат”, –  зазначила перша заступниця міністра соціальної політики Дар’я Марчак.

Втім, вона додала, що уряд обережний з тим, щоб фінансувати субсидії в повному обсязі. Механізм виплат субсидій не буде змінюватися і перерахунок субсидій відбудеться автоматично.

“Тобто всі українці з оформленою субсидією, їм нічого робити не потрібно. Пенсійний фонд автоматично перераховує розмір субсидії для сім’ї, наприклад, після підвищення тарифу”, – наголосила Дар’я Марчак.

До слова,  торік під час опалювального сезону людям з субсидією виплачували в середньому до 1 600 гривень щомісяця. Цьогоріч ця сума може бути більшою через підвищення тарифів на електроенергію.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено