Івано-Франківськ

Стало відомо, чи NASA дійсно додала новий 13-й знак зодіаку

В Мережі поширюється нова таблиця знаків зодіаку на 2023 рік, яка містить 13-й знак — Змієносець.

Стало відомо, чи NASA дійсно додала новий 13-й знак зодіаку

Стало відомо, чи справді  NASA перерахувало зодіак та додало нову зірку, про існування якої люди навіть не здогадувалися. Про це пише ПІК з посиланням на ТСН. 

“Важливо зрозуміти, що астрономія — це не астрологія. NASA дійсно додало до переліку нове сузір’я, яке назвали Змієносцем. Однак сузір’я — це не знак зодіаку. З точки зору астрономії ваш “знак” зодіаку визначається уявою прямої лінії, проведеної між Землею, Сонцем і будь-яким сузір’ям, на яке лінія вказує у ваш день народження, коли Земля обертається навколо Сонця”, – йдеться у повідомленні. 

За даними NASA, зодіак базувався на уявленні про світ вавилонян, які жили три тисячоліття тому. Вони створили знаки зодіаку для своєї зручності, використовуючи фізичне розташування Землі 3000 років тому та розділивши зодіак на 12 рівних частин.

Вавилоняни вже мали 12-місячний календар, заснований на місячних фазах, тому вони пропустили 13-й знак, який не робив його акуратним. Змієносець був 13-м сузір’ям, яке вавилоняни визнавали, але не згадували.

“А що ж відомо про Змієносця? Сонце проводить лише 18 днів перед сузір’ям Змієносця (від 30 листопада до 18 грудня). Потім воно входить до сузір’я Стрільця. Побачити Змієносця на південно-західному небі можна восени в Північній півкулі, а також влітку. Назва походить від двох грецьких слів, що означають “змія” та “тримає”, а сузір’я має вигляд людини, яка тримає змію”, – додають у виданні. 

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено