Івано-Франківськ

Оборона й підвищення мінімальної зарплати – Зеленський про бюджет на 2024 рік

На фінансування оборон і безпеки наступного року мають закласти у бюджеті щонайменше 1 трильйон 600 мільярдів гривень.

08a25a42fd8fd5634392322273e61e87 1694630587 extra large scaled

13 вересня у вечірньому зверненні Президент України Володимир Зеленський окреслив основні пріоритети наступного року.

Основний пріоритет – оборона і безпека.

“Фінансування оборони й безпеки буде щонайменше на рівні цього року, тобто трильйон шістсот мільярдів гривень. Щонайменше! Наступного року ми додаємо значні бюджетні кошти на оборонно-промисловий комплекс – на виробництво зброї в Україні. І на дрони. Причому й на купівлю того, що необхідно за кордоном, і на українське виробництво. Плюс майже 100 мільярдів гривень цілеспрямовано – на виробництво зброї, яким опікується Мінстратегпром, та на українську армію дронів, яка показує дуже хороші, яскраві результати”, – каже Зеленський.

Також на соціальні видатки спрямується щонайменше 469 мільярдів гривень. Окрім того, будуть додаткові кошти на систему охорони здоров’я – це щонайменше плюс 24 мільярди до видатків цього року. Виділять кошти і на на систему освіти, передусім на підтримку вчителів і викладачів.

“Звичайно, буде суттєва індексація пенсій – плануємо на березень, як це й передбачено законом. Також доручив Прем’єр-міністру підготувати основу для того, щоб у першому півріччі наступного року підвищити мінімальну зарплату в Україні”, – додає президент.

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено