Івано-Франківськ

Осколком гранати вибило око: у Франківську лікують воїна з Харківщини з 13 пораненнями

За словами медиків, потрібно з півроку, щоби руки загоїлися, а відтак можна буде зайнятися відновленням ока.

Осколком гранати вибило око: у Франківську лікують воїна з Харківщини з 13 пораненнями

У Франківську військовий з Харківщини з вогнепальними пораненнями обидвох рук і вибитим осколком гранати оком другий місяць перебуває на лікуванні в обласній клінічній лікарні. Про це повідомляють на сторінці медзакладу у соцмережі, пише ПІК. 

На війну чоловік пішов добровольцем. Каже, спонукало те, що «ворог прийшов до мене додому». Поранення отримав 28 червня під Гуляйполем Запорізької області під час штурму ворожих позицій. 

“Каже, що виповзав після поранення сам, на лопатках, ніхто підійти до нього не міг. А що з ним сталося – усвідомив уже в медбаті. Одну руку від плеча прострелили з БМП, долоню іншої розірвало. Осколком гранати вибило око. Загалом було 13 поранень. Але Володимир вважає, що йому пощастило, адже за годину того бою було 63 загиблих і 13 поранених”, – йдеться у повідомленні. 

Майже все своє життя Володимир Ільїн говорив російською. Його мама – росіянка, а бабуся пережила блокаду Ленінграда. Каже, що ставлення до мови поміняв ще в 2013 році, коли розігнали Майдан і побили студентів. З російськими родичами, які кричали, що їдуть на Донбас: «Бері малую, прієзжайтє к нам! Ми єдєм вас асвабаждать от бандеровцов і нацистов!», перестав спілкуватися у 2014-му.

За кілька місяців до повномасштабної війни чоловік вистриг собі козацького оселедця, а коли війна почалася, перейшов на українську.

“Переконаний, що якби наші військові спілкувалися виключно українською, то й рашисти би менше розуміли, про що йдеться, і людей би менше загинуло. Особливо на початку війни. І хоче, щоби ротацію зробили: ті, хто воює рік-півтора, щоб відпочили, а ті, хто не воює, щоб замінили їх”, – додають в лікарні. 

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено