Івано-Франківськ

Як на Косівщині зустрічали поважного гостя з Японії (ФОТО)

В регіон з робочим візитом завітав громадський діяч, президент Асоціації україністів Японії Йошіхіко Окабе.

Як на Косівщині зустрічали поважного гостя з Японії (ФОТО)

На Косівщині він зустрівся з головою РДА Наталією Кучмою, її заступником Василем Жмендаком та керівником апарату райдержадміністрації Іриною Іванишин. Про це повідомляють на сторінці держустанови у Фейсбук, пише ПІК. 

“Йошіхіко Окабе вже багато років вивчає українську культуру, її традиції, національну кухню, цікавиться досягненнями українців, досліджує багаторічні відносини між Японією та Україною та вважає Україну своєю другою Батьківщиною. Це і надихнуло його відвідати серце Гуцульщини – Косівщину”, – йдеться у повідомленні. 

Йому показали Косівський інститут прикладного та декоративного мистецтва ЛНАМ та майстерню Iванни Козак-Ділети – однієї з найкращих майстринь Косова. Під час зустрічі обговорили також можливість співпраці на рівні Косівщини та регіонів Японії.

До слова, днями Йошіхіко Окабе відвідав Івано-Франківську обласну державну (військову) адміністрацію, де підписав Меморандум про співпрацю, в рамках якого планується реалізувати проєкт з навчання фахівців з реабілітації, зокрема у напрямку ментальної допомоги й протезування.

376711399 700719038766036 3798318187513038522 n scaled

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено