Івано-Франківськ

“Ми давили їх вмінням та наполегливістю”, – бійці про звільнення Кліщіївки

17 вересня українські воїни звільнили Кліщіївку, що на Донеччині.

FB IMG 1695058838182 scaled

Замкомандира роти 80-ї бригади розповів як звільняли Кліщіївку. Бої за цей населений пункт під Бахмутом точилися довго, важко і кровопролитно, пише ПІК.

“Звільнити Кліщіївку вдалося завдяки високому морально-психологічному стану наших десантників, їх тренованості, достатній кількості матеріальних засобів: як вогневих, так і спорядження, підтримці артилерії, бойових БПЛА, хорошій та детальній розвідці та злагодженості всіх підрозділів. Ми давили їх вмінням та наполегливістю від початку і до кінця – остаточного звільнення”, – інформує заступник командира роти з повітряно-десантної підготовки 6 десантно-штурмової роти 2 десантно-штурмового батальйону 80-ї бригади, старший лейтенант Микола Стригунов.

Микола Стригунов керував боями на командно-спостережному пункті роти. Його рота 25 червня почала рухатися в бік Кліщіївки. За словами замкомандира, ускладнювали звільнення розтягнуті логістичні шляхи, була проблема з евакуацією поранених, доставка штурмових груп розтягувалася у часі.

FB IMG 1695058931007 scaled

Микола розповідає, що дуже сильний масований ворожий артобстріл був при будь-якому нашому переміщенні, дуже багато задіяно російських FPV-дронів, бронетехніки, танків, мінометних та гранатометник розрахунків, розвідувальних та бойових БПЛА, БПЛА-камікадзе та іншої їхньої зброї.

“Противник хоробрий, сильний, не боїться підходити впритул до наших підрозділів. Завдяки нашій навченості та люті він отримував постійно по “гризлу”. Працювали вони набором різних підрозділів. У них не було злагодженості та розуміння нашої тактики. Нападали вони великими “хвилями” цілими взводами. За день доходило до десятка “хвиль”. Але ми їх розбивали. Ми виставили ретранслятори для налагодження надійного зв’язку, максимально використовували антидронові рушниці та засоби РЕБу. У результаті – ми вистояли та вигнали окупантів”, – повідомляє десантник Микола Стригунов.

FB IMG 1695059137606 scaled

Фото з Кліщіївки від штурмовиків.

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено