Івано-Франківськ

Генштаб: ворог намагався відновити втрачене положення в районі Андріївки

Триває п’ятсот сімдесят третя доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави.

361880121 625717786407970 3954165227774017845 n scaled

Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, наступальні (штурмові) дії на Бахмутському напрямку, завдають окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога, пише ПІК.

“Протягом доби відбулось 15 бойових зіткнень”,повідомляє Генштаб ЗСУ ввечері 19 вересня.

Основне зі зведення :

  • Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною.
  • На Бахмутському напрямку Сили оборони успішно відбили атаку противника в районі західніше Ягідного Донецької області. Ворог намагався відновити втрачене положення в районі Андріївки Донецької області, успіху не мав.
  • На Мар’їнському напрямку протягом доби наші захисники успішно відбили 10 атак ворога в районі Мар’їнки Донецької області.
  • На Запорізькому напрямку Сили оборони успішно відбили атаку ворога в районі Роботиного Запорізької області.
  • Російські окупанти цинічно продовжують порушувати норми міжнародного гуманітарного права: примусово проживають разом з цивільними мешканцями в їхніх будинках, використовуючи мирних жителів як живий щит. Так, в населеному пункті Токмак Запорізької області військовослужбовців російських окупаційних військ масово розселяють до цивільних людей похилого віку в їхні помешкання. Крім того, окупанти грабують квартири та будинки громадян України.

Успіхи ЗСУ:

  • Протягом доби авіація Сил оборони завдала 16 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та 2 – по зенітно-ракетним комплексам противника.
  • Підрозділами ракетних військ уражено 3 пункти управління, зенітно-ракетний комплекс, 9 артилерійських засобів, 1 склад боєприпасів та станцію РЕБ противника.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено