Івано-Франківськ

Днями аферисти ошукали 19-річну жительку Франківська

Дівчина хотіла продати верхній одяг.

98308

Днями до правоохоронців звернулась 19-річна жителька Івано-Франківська, яка потерпіла від шахраїв. На одному із сайтів вона оприлюднила оголошення про продаж верхнього одягу, пише ПІК.

“Невдовзі до неї написала невідома, яка повідомила, що хоче придбати товар і одразу прислала посилання для оформлення доставки. Заявниця перейшла за посиланням, внесла дані банківських карток. Невдовзі з її рахунку було списано 3800 гривень”,йдеться у повідомленні поліції області. 

Правоохоронці вкотре застерігають мешканців області від шахраїв:

  •  обов’язково перевіряйте дані продавця в інтернеті. Введіть у пошукову систему номер телефону, e-mail, реквізити для оплати та інші дані про продавця. Таким чином можна знайти відгуки.
  • не поспішайте робити передоплату;
  • якщо вам пропонують перерахувати кошти на картковий рахунок – вимагайте від продавця (або покупця) копію паспорта, а від інтернет-магазинів – реєстраційні документи. Шахраї зазвичай використовують банківські картки сторонніх осіб, тому звертайте увагу на розбіжності між анкетними даними продавця та власника рахунку;
  • не купуйте товар за заниженою ціною.
  • перевіряйте реальну вартість такого товару в мережі або в магазинах, а також на сайтах порівняння цін. Низька ціна – перша ознака обману.

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено