Івано-Франківськ

На випадок відключень електроенергії: лікарні Прикарпаття обладнані 117 генераторами

Кожен медзаклад має забезпечити резерв пального для генератора, щонайменше на 5 днів.

f0241ee vilevi depositphot

В лікарнях Прикарпаття вже є 117 генераторів, які спрацьовуватимуть у випадку аварійних відключень електроенергії чи блекаутів.

Про це інформує Департамент охорони здоров’я Івано-Франківської ОДА, пише ПІК.

Загалом у медзакладах України є понад 4 тисячі генераторів.

” Попри постійні загрози з боку росії та нові виклики, спричинені повномасштабною війною, в Україні триває активна підготовка до зимового сезону. МОЗ разом із партнерами продовжують працювати над забезпеченням лікарень електричними генераторами, аби медзаклади могли повноцінно працювати та надавати пацієнтам всю необхідну медичну допомогу в умовах віялових чи аварійних відключень електроенергії. Однак кожен керівник медзакладу на місці має створити всі умови, щоб генератори функціонували належним чином та забезпечували безперебійну роботу лікарень”, –  зазначив Віктор Ляшко.

381075572 620193936950650 7209177332394448985 n scaled

У разі надзвичайної ситуації завдяки автономним джерелам живлення у лікарнях безперебійно працюватимуть відділення інтенсивної терапії, операційні та критично важливе обладнання, що дозволить рятувати життя пацієнтів.

Нагадаємо, наявність щонайменше 1 генератора в лікарні – вимога НСЗУ Національна служба здоров’я України під час контрактування медзакладів.  Вона діє вже понад 2 роки.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено