Івано-Франківськ

Вживане авто: що потрібно знати продавцю і покупцю

Якщо бажаєте продати авто, то першим кроком для його перереєстрації на нового власника є отримання талону попереднього запису на послугу.

Вживане авто: що потрібно знати продавцю і покупцю

Головне, що потрібно знати про продаж авто продавцю і покупцю, повідомляє Головний сервісний центр Міністерства внутрішніх справ, пише ПІК.

Запис можна здійснити на сайті сервісного центру, скориставшись функціоналом Е-ЗАПИС.Також талон можна отримати безпосередньо у терміналі, що розташований у приміщенні сервісного центру МВС.

Для перереєстрації автомобілів, причепів, мотоциклів, мопедів продавцю та покупцю необхідно звернутися до будь-якого зручного для них сервісного центру МВС”, – йдеться у повідомленні.

Які документи мають бути у продавця

  • паспорт громадянина України;
  • ідентифікаційний код;
  • наявне свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу.
  • У свою чергу в покупця мають бути наявні: паспорт громадянина України та ідентифікаційний код.

Договір купівлі-продажу в сервісному центрі оформляється безкоштовно. Після перереєстрації транспортного засобу новий власник отримує новий номерний знак і свідоцтво про реєстрацію авто вже на своє ім’я. Сервісні центри МВС постійно нагадують, що експертне дослідження не є обов’язковим. Воно проводиться за бажанням продавця чи покупця.

“Але радимо звернутись до Експертної служби МВС, аби вони надали вам висновок про транспортний засіб, що наявні номерні агрегати не були підроблені”, – звертаються.

Орієнтовну вартість перереєстрації транспортного засобу на нового власника можна розрахувати за допомогою онлайн-сервісу.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено