Івано-Франківськ

У Нацбанку пояснили нові методи встановлення курсу гривні

В Україні впроваджують керовану гнучкість обмінного курсу, що посилить стійкість валютного ринку та економіки.

В Україні хочуть перейти від фіксуючого та плаваючого курсу долара

Національний банк України з 3 жовтня для встановлення офіційного курсу гривні знову використовуватиме курс міжбанківського валютного ринку.

Про це повідомив заступник голови НБУ Юрій Гелетій на брифінгу в понеділок, пише ПІК із посиланням на Еспресо.

“Курс, з якого завтра почне функціонувати ринок, це 36,57 грн/$1. Ми подивимося, як завтра відбудуться торги, і, відповідно, вже зробимо наші висновки і рішення після обіду, о 15:30, щодо встановлення курсу на наступний день”, – зазначив Гелетій.

Він уточнив, що Нацбанк знову буде о 12:30 оприлюднювати індикативне значення курсу на 12:00.

“Наш пріоритет не зміниться – транспарентність функціонування ринку. Цю транспарентність буде повернуто. Вона була до війни, в умовах фіксованого курсу ми зобов’язані були взяти паузу, наразі ми повертаємося до практик транспарентності, відкритості функціонування ринку, які були”, – наголосив заступник голови НБУ.

Довідково
  • Керована гнучкість курсу відрізняється від режиму плаваючого курсоутворення, який діяв в Україні до початку повномасштабної війни. За керованої гнучкості курсу Національний банк компенсуватиме структурний дефіцит валюти на ринку та суттєво згладжуватиме курсові зміни.
  • У контексті майбутнього повернення до режиму таргетування інфляції режим плаваючого обмінного курсу залишається загальною стратегічною метою НБУ. Повернення до нього відбудеться лише за формування належних передумов, серед яких збільшення спроможності валютного ринку до балансування за зменшення участі НБУ.

Читайте також у ПІК: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено