Івано-Франківськ

На Івано-Франківщині ведмідь напав на коня

Ветеринарам вдалось врятувати коня.

370297038 140821409112396 256536287102797065 n scaled

20 вересня в урочищі Плоска Солотвинської громади червонокнижний великий хижак – бурий ведмідь вийшов з лісу і напав на коня, завдавши йому глибоких ран, про це 4 жовтня повідомили на сторінці Українського товариства мисливців і рибалок, пише ПІК.

Власниця постраждалої тварини Марія, підтвердила випадок і повідомила, що на щастя, ветеринарам вдалось врятувати коня.

“Вірогідніше за все, це був ведмідь-шатун у якого або не вистачає вітамінів в організмі, або, що більш ймовірно, він був поранений браконьєрами. У такому стані тварина стає розлючена і втрачає контроль”, – розповідає фахівець з великих хижаків, голова Івано-Франківської оборганізації УТМР Михайло ЛУЩАК.

Та додає, що в Івано-Франківській області це непоодинокі випадки, не кажучи вже про всі Карпати.

“У попередні роки були напади ведмедів і на людей: в Рожнятівському р-ні на жінку напав поранений ведмідь, в Косівському р-ні стався напав на чоловіка, в Надвірнянському – при зустрічі з цим хижаком людина загинула. А напади ведмедя на свійських тварин навіть ніхто не рахує. Раніше облік вівся, за загибель свійських тварин від ведмедя були компенсації, нині це все скасовано”, – йдеться у повідомленні.

Тих, хто живе на околицях лісів чи подорожує Карпатами застерігають пам’ятати, що тут мешкає найбільший хижак Європи – бурий ведмідь і зустріч з ним може бути дуже небезпечною.

 

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено