Івано-Франківськ

У Франківську вшанували пам’ять полеглого військового Володимира Кліда (ФОТО)

У Івано-Франківську вшанували пам’ять загиблого військовослужбовця Володимира Кліда, відкривши йому пам’ятну дошку на фасаді ліцею №10.

4K1A6854 scaled

Саме тут захисник навчався та зростав і саме тут нові покоління школярів зможуть бачити і щораз усвідомлювати ціну нашої свободи.

Про це йдеться на сайті міського голови Руслана Марцінківа, пише ПІК.

За фахом Володимир Клід був викладачем образотворчого мистецтва і художньої праці. Його улюбленим заннятям було різьблення по дереву та обробка деревини. Однак з початку 2000-х років пов’язав своє життя із військовою справою. Був миротворцем в операціях ООН в Косово та миротворчих місіях в Іраку та Лівані. Після 20-ти років військової служби Володимир Клід вийшов на пенсію, але з початком повномасштабної війни в Україні у перші ж дні відкритого нападу росії став на захист нашої Держави.

 «Звичайно, що не відмовляла тому, що це не мало сенсу. Він був переконаний і всі розуміли, що його не відмовиш. Перший же день війни і він сказав наступні слова: «Якщо ми сьогодні не підемо туди і не зупинимо ворога, то завтра вони будуть тут, у нас під дверима, у нас на подвір’ї». Він розумів, що потрібно захищати», – пригадує дружина загиблого Володимира Кліда Наталія Превисокова.

Старший сержант, командир відділення інженерно-саперного взводу Володимир Клід був професіоналом у своїй справі, пригадує побратим загиблого Василь Вінтоняк. Він досконало знав про будь-які види та модифікації вибухових пристроїв, знався на снарядах та мінах. Водночас був добрим та співчутливим.

«З Володимиром ми прослужили 5 місяців. Це була дуже хороша людина, справжній патріот, відданий, справжній професіонал. Так саперну справу, як він, майже ніхто не знав. Розбирався у всіх модифікаціях, моделях, різних мін різних країн світу. Тому він був командиром саперного відділення, був помічником командира батальйону, досконало знав військову справу. А як людина – то він мене постійно заспокоював: «Все буде добре, все буде спокійно, ми переможемо!», – такий він був патріот, щирий добрий чоловік», – розповідає побратим Володимира Кліда Василь Вінтоняк.

22 липня 2022 року у результаті ракетного обстрілу в селі Успенівка Запорізької області загинули 7 українських військових, серед загиблих був і Володимир Клід. Поранення тоді отримали 4-ро захисників, вижити вдалося і Василю Вінтоняку. Тепер він робить усе, щоби пам’ять про побратимів жила вічно.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram
Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено