Івано-Франківськ

У Карпатах будують нову дорогу за державні кошти: чи має вона відношення до Буковелю

У Державному підприємстві "Ліси України" запевняють, що дорогу ремонтують для лісовозів.
У Карпатах будують нову дорогу за державні кошти: чи має вона відношення до Буковелю

Фото ілюстративне.

Надвірнянська філія Карпатського офісу ДП «Ліси України» капітально ремонтує стару лісову дорогу, яка не ремонтувалась понад 35 років. Там зазначають, що дана дорога немає ніякого відношення до гірськолижного курорту “Буковель”, пише ПІК.

Нагадаємо, раніше сайт NGL.media поширив інформацію про те, що підприємство будує нову дорогу з твердим покриттям між гірськолижними курортами Буковель і Бистриця за державний кошт. Дозвіл на будівництво нового курорту у гірському селі Бистриця ТОВ «Буковель» отримало наприкінці 2022 року від Поляницької (Івано-Франківська область) та Усть-Чорнянської (Закарпаття) сільрад. Загальна вартість робіт  30,6 млн грн.

1 scaled

“Лісова дорога не пов’язана з курортом Бистриця, не використовується для автотранспортного сполучення між цими курортами. Проведення ремонту обумовлено наявністю поруч із дорогою лісосічного фону обсягом понад 60 тис м3. Внаслідок руйнування існуючої дороги завантаження лісовозів замість 20 м3 наразі знижено в середньому до 10-12 м3, що призводить до значних втрат в логістиці”,повідомляє Державне агентство лісових ресурсів України.

В установі додають, що за відсутності ремонту дорога вже цієї зими може стати непроїзною. Відновлення дороги дозволить використовувати поступові методи заготівлі – площа ділянок вкритих лісом не зменшиться. 

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено