Івано-Франківськ

Закладав вибухівку на АЗС: СБУ затримала диверсанта

Зловмисник сам виготовив вибуховий пристрій.

FB IMG 1697021587834 scaled

Правоохоронці затримали диверсанта спецслужб рф, який закладав вибухівку на АЗС у Харкові. 10 жовтня 2023 року прибув до неї, щоб вчинити вибух. Це мало призвести до жертв серед цивільного населення та викликати паніку.

“За даними слідства, протягом 2022-2023 років діяла група російських спецслужб, яка планувала диверсійні акти на об’єктах критичної інфраструктури на Харківщині та в інших областях України. До цієї діяльності вони залучили мешканця Харкова. Діючи на виконання завдань представників держави-агресора, він виготовив саморобний вибуховий пристрій та мав вчинити вибух”, – йдеться у повідомленні.

Правоохоронці затримали чоловіка під час закладання саморобного вибухового пристрою з часовим механізмом поряд з ємністю для зберігання газу.

FB IMG 1697021585849 scaled

В ході обшуків за місцем проживання затриманого та його батьків вилучено саморобний вибуховий пристрій, револьвер системи Наган, гранати Ф1 та РГД-5, 10 детонаторів, близько 5 кг пластиду, годинниковий механізм до саморобного вибухового пристрою та вибуховий імітаційний пакет і грошові кошти.

Зловмисник має відношення і до інших диверсій на Харківщині – підрив колії на залізничній станції та вибухи на двох місцевих АЗС.

Наразі тривають невідкладні слідчі дії з метою встановлення всіх осіб, причетних до вчинення злочину.

Вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру та обрання запобіжного заходу.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено