Івано-Франківськ

ПАРЄ оголосила Росію диктатурою, а Путіна закликала визнати нелегітимним

В ухваленій резолюції ПАРЄ також закликала припинити всі контакти з Путіним, за винятком гуманітарних контактів і в прагненні до миру.

thumbnail tw 20220905161616 1245

Парламентська асамблея Ради Європи закликала держави-члени Ради визнати Владіміра Путіна нелегітимним після закінчення його нинішнього президентського терміну та оголосила Росію диктатурою, пише “Європейська правда”.

Асамблея підкреслила, що Владімір Путін перебуває при владі як президент або прем’єр-міністр з 2000 року, а поправки внесені до Конституції Росії, продовжили його потенційне президентство до 2036 року.

У ПАРЄ наголосили, це у поєднанні зі репресіями проти внутрішніх опонентів та діями Росії в Україні підкреслює ціну безконтрольної президентської влади.

“Переважна влада президента, що виникла внаслідок надзвичайно тривалого терміну перебування на посаді, у поєднанні з відсутністю будь-яких стримувань і противаг, таких як сильний парламент, незалежна судова система, вільні засоби масової інформації та активне громадянське суспільство, перетворили Російську Федерацію на фактичну диктатуру”, – зазначила у ПАРЄ.

До слова, ПАРЄ визнала Голодомор геноцидом.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено