Івано-Франківськ

Україна та Молдова організують спільний контроль ще на одному залізничному пункті пропуску

Спільний контроль на пунктах пропуску дасть переваги обом країнам у логістичній, торговельній та економічній сферах.

thumb 209191 820 360 0 0 auto scaled

Україна та Молдова підписали протокол щодо організації спільного контролю на пункті пропуску для залізничного сполучення «Новосавицька-Кучурган» на території України.

Підписання відбулося за підсумками онлайн-розмови Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля та Прем’єр-міністра Молдови Доріна Речана, пише ПІК.

«Весною ми вперше застосували спільний контроль на залізниці в пункті пропуску «Серпневе 1 — Басараб’яска». Ця практика відмінно себе зарекомендувала. Це суттєво сприяє українському експорту, вдвічі зменшує тривалість усіх процедур, мінімізує черги, заощаджує державні кошти. В перспективі досвід спільного контролю застосуємо на всіх пунктах пропуску з Молдовою і, переконаний, на кордонах з усіма нашими сусідами-державами ЄС», — сказав Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Відзначається, що Україна, Молдова й Румунія в тристоронній співпраці мають всі можливості активізувати логістичні коридори, щоб диверсифікувати шляхи українського експорту.

Під час онлайн-зустрічі прем’єр-міністри України та Молдови обговорили подальші кроки щодо розвитку логістичних коридорів, економічне та енергетичне співробітництво.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram
Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено