Івано-Франківськ

У Франківську в громадському транспорті встановили 129 тривожних кнопок

Йдеться про транспорт КП «Електроавтотрас»,  це - 129 автобусів та тролейбусів.

393421091 734185928753460 6044864799803654723 n scaled

В Івано-Франківську у громадському транспорті встановили тривожні кнопки.

Транспорт відстежується Поліцією охорони за допомогою GPS-трекера. Завдяки цьому пасажири громадського транспорту, які стали свідками правопорушень, можуть одразу сповістити про це правоохоронні органи. Скористатися тривожними кнопками зможуть водії та пасажири, які потребують допомоги, пише ПІК.

“У разі непередбачуваної ситуації, яка виникла під час руху, або ж на зупинках автотранспорту, водій зможе скористатися тривожною кнопкою натиснувши на неї, щоб сповістити правоохоронні органи. Натомість, за допомого GPS-трекера відстежується місце знаходження даного автобуса і на місце події негайно спрямовується наряд поліції охорони. Скористатися тривожною кнопкою може не тільки водій, але й пасажири, які потребують допомоги”,розповідає начальник УПО Івано-Франківської області полковник поліції Михайло Чорнописький.

До слова, в Івано-Франківську уже встановлені стаціонарні кнопки «Термінового виклику поліції» у громадських місцях, де зазвичай збирається велика кількість людей. Такими місцями є супермаркети, аптеки, лікувальні та навчальні заклади, банки та автозаправні станції. На розташування таких кнопок указують спеціальні таблички.

«Кнопка термінового виклику поліції» – це соціальний проєкт Департаменту поліції охорони, спрямований на профілактику правопорушень та гарантування безпеки громадянам на всій території України.

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено