Івано-Франківськ

У Франківську урочисто відкрили оновлений перший поверх обласного перинатального центру (ФОТО)

Оновлені приміщення та відділення - це комфорт, захист і безпека пацієнтів Івано-Франківського обласного перинатального центру.

DSC 0144 scaled

Вперше на Прикарпатті жінки зможуть отримувати медичну допомогу європейського рівня. Обласний перинатальний центр – це єдиний родопомічний заклад надання перинатальної допомоги 3-го рівня в Івано-Франківській області. Впродовж останніх років центр почав реформування і успішно реалізує впровадження нових і сучасних перинатальних технологій, розповідає ПІК.

У п’ятницю, 20 жовтня, Івано-Франківський обласний перинатальний центр урочисто відкрив оновлений головний перший поверх. Тут розташовані всі основні приміщення і служби, з якими контактують пацієнти, коли звертаються до медичного закладу. Після реконструкції змінено все – планування приміщень, оснащення, технічне забезпечення, організація роботи медичного персоналу.

“Ми сьогодні відкриваємо цілком оновлений перший поверх нашого перинатального центру. Тут, на понад 1000 квадратних метрах, ми створили комфортні умови, де нашим пацієнтам буде надаватися якісна та професійна допомога. Адже ми дуже прискіпливо ставимось до усього того, що робимо для наших пацієнтів“, – зазначив Юрій Павлушинський, генеральний директор Івано-Франківського обласного перинатального центру.

DSC 0034 1 scaled

“Сьогодні багато людей потребують підтримки та допомоги. Ми довго мріяли про потужний перинатальний центр на Прикарпатті. Сьогодні ця мрія стає реальністю і ми направду маємо перинатальний центр європейського рівня. Тому що найцінніше зараз є життя та здоров’я. І саме тут, де народжується нове життя, ми маємо давати можливість народжувати в таких прекрасних умовах. Тому дякую за вашу працю”, – зазначила голова Івано-Франківської ОДА Світлана Онищук.

Під час урочистостей очільниця області передала перинатальному центру сучасний ШВЛ-апарат.

1 15 scaled

“Це надзвичайна подія, яку, мабуть, чекають в кожній області. Мова йде про сучасний перинатальний центр, де надається допомога не просто вагітним жінкам, а й тим, хто потребує надскладної допомоги. Тут вкладено вдоста зусиль і праці для того, щоб були не тільки комфортні умови, а й створені усі можливості для роботи високопрофесійних лікарів”, – наголосив керівник обласного департаменту охорони здоров’я Володимир Дзьомбак.

Завітали на відкриття оновленого медичного закладу й представники духовенства.

“Сьогодні радісний день, адже ми робимо захід для найменших. Ми їх називаємо ангелами нашими – це наше майбутнє, майбутнє України. І саме для них ми хочемо зробити усе якнайкраще. Тому ми раді та просимо Бога, щоб посилав для нас тільки найкращих людей, а цю працю – умножувати, для добра тих людей, які тут працюють”, – розповів під час урочистостей архиєпископ і митрополит Івано-Франківський владика Володимир Війтишин.

DSC 0138 scaled

Відтепер, жінка може не лише народити комфортно та безпечно, а й отримати емоційне та психологічне задоволення, перебуваючи у максимально зручних і безпечних умовах весь період перебування в стаціонарі. Перед початком кардинальних змін перинатальний центр провів опитування жіночого населення, вивчив досвід колег з інших регіонів України і створив свій перспективний план розвитку.

DSC 0058 scaled

В оновленій частині розташовані наступні служби, підрозділи та відділення: ресепшн із зоною очікування, приймальне відділення, кабінети мамографії та рентгенографії, школа для майбутніх батьків, гардероб та камера схову, клініко-діагностична лабораторія, діагностичний блок, кабінети катамнестичного спостереження, пологовий блок з палатами сумісного перебування, виписна кімната, адміністративні, службові та допоміжні приміщення.

DSC 0028 scaled

Сучасний дизайн, потужна інформаційна підтримка, новітнє устаткування та обладнання, а також орієнтація на обслуговування інклюзивних пацієнтів забезпечують нові можливості для надання повноцінної допомоги населенню нашого регіону на найвищому рівні.

DSC 0042 1 scaled

“Ця подія особливо важлива ще тим, що навіть в умовах війни ми змогли зробити такі зміни! Ми можемо забезпечити якісною медичною допомогою як жителів Прикарпаття, так і наших громадян зі східних регіонів нашої України, які в цей нелегкий час перебувають в нашому регіоні“, – резюмували в обласному перинатальному центрі.

Читайте також у ПІК: 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено