Івано-Франківськ

В Україні у військкомів виявили незаконні 255 мільйонів гривень за останні пів року

Здебільшого вони отримували незаконні кошти за надання військовозобов’язаним можливості уникнути мобілізації.

В Україні у військкомів виявили незаконні 255 мільйонів гривень за останні пів року

За останні пів року Національне агентство із запобігання проблем корупції виявило у військкомів понад 255 млн грн, отриманих незаконним шляхом. Усі матеріали щодо них передали правоохоронцям, пише ПІК.

“Здебільшого вони отримували незаконні кошти шляхом надання військовозобов’язаним можливості уникнути мобілізації через визнання їх непридатними до служби рішенням ВЛК”, – йдеться у повідомленні.

  • Зокрема, у липні 2023 року про підозру повідомили ексначальнику Одеського обласного ТЦК Євгену Борисову через незаконне збагачення на понад 188 млн грн та умисне ухилення від несення служби.
  • Начальника Малиновського районного ТЦК Одеси Вячеслава Кушнерова  викрито на незаконному збагачення на майже 47 млн грн. Нерухомість та автопарк виявлено у його дружини, матері, тещі та сина.
  • 8,5 млн незаконних активів знайшли у керівника Дніпропетровського обласного ТЦК Анатолія Пікала. Останніми роками його батько та дружина набули рухоме та нерухоме майно за кошти, законність походження яких довести не змогли.
  • У начальника Полтавського обласного ТЦК виявили понад 1,8 млн грн, а у начальника Самбірського районного ТЦК Львівської області різниця між вартістю активів та офіційними доходами склала понад 4,4 млн грн.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено