Івано-Франківськ

В Україні зафіксували спалах вірусного гепатиту А: у лікарню потрапили 60 людей

Ще 14 хворих перебувають під медичним наглядом та очікують підтвердження діагнозу.

kak peredaetsya gepatit a 3 9 scaled

На Вінниччині, в одному із районів міста, зафіксували спалах вірусного гепатиту А.   Госпіталізували 60 людей з підтвердженим діагнозом “гепатит A”, серед них — 14 дітей.

Про це інформує Міністерство охорони здоров’я, пише ПІК.

Хворі отримують всю необхідну медичну допомогу та залишаються під наглядом лікарів.

Спеціалісти перевіряють та досліджують усі можливі причини  спалаху — від стихійних ринків до точок централізованого та децентралізованого водопостачання.

Зокрема, на лабораторне дослідження відібрали 66 проб води (з громадських джерел питної води, приватних криниць, точок продажу питної води чи розподільчої мережі). 53 проби вже перевірили, вони відповідають санітарним нормам.

“Станом на сьогодні поки не встановлено епідеміологічного зв’язку чи єдиного джерела інфікування для цих випадків. До завершення епідеміологічного розслідування вкрай необхідно дотримуватись профілактичних заходів”, – йдеться у повідомленні МОЗ.

До слова, в Івано-Франківській громаді понад 200 людей захворіли на скарлатину.

Гепатит А — це вірусне захворювання, що вражає печінку та може  мати як легкий, так і тяжкий перебіг. Вірус гепатиту А передається внаслідок вживання забруднених харчів або води, через недотримання особистої гігієни, а також у сім’ях, коли інфікована людина готує їжу для всіх членів сім’ї.

Інкубаційний період вірусного гепатиту А зазвичай триває 14–28 днів.  Серед найпоширеніших симптомів: слабкість, підвищена температура, діарея, блювота, жовтяниця.

Вакцини проти гепатиту А, які зареєстровані в Україні та продаються на фармринку.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено