Івано-Франківськ

В Україні планують запустити “смарт-мобілізацію”: військові зможуть самостійно обирати спеціальність

Федорів також додав, що повістки не будуть приходити у застосунок "Дія".

64b4ed9d78d0f scaled

В Україні планують запустити так звану “смарт-мобілізацію”: українці самостійно обиратимуть спеціальність, на яку вона вони хочуть мобілізуватися.

Про це в інтерв’ю РБК-Україна розповів віцепрем’єр-міністр, міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров, пише ПІК.

За його словами, над пілотним проєктом вже працюють, запустити його планують за місяць-два.

“Ми будемо запускати пілот на операторів дронів, і ця людина обирає, що вона хоче стати оператором дронів, або взагалі служити в роті ударних дронів. Це може бути сапер, водій, всі посади будуть. Людина зможе подивитися, що це взагалі за підрозділ, рота, які зобов’язання, які в тебе є ризики, як ти будеш навчатися. І найголовніше, що якщо ти залишиш заявку і пройдеш рекрутерів і тести, ти проходиш навчання, ти точно потрапляєш в роту ударних дронів і ти точно потрапляєш на ту посаду, на яку ти мобілізував себе”, – йдеться у повідомленні.

Як зазначив Федоров, завдяки “пілоту” вдасться побачити,  скільки людей будуть мобілізовуватися самостійно, як вони будуть проходити відбір, і як вони після цього будуть служити, і яка буде якість їхньої служби, наскільки вони будуть замотивовані і ефективно все це робити.

“Ти не повинен йти в військомат. Ти проходиш онлайн-тест, ти приходиш в нормальне приміщення до рекрутера, тобі пояснюють ще раз, де ти можеш служити. Ти після цього, якщо ти підходиш по характеристикам, проходиш навчання, в якому ти не просто з базовими речами знайомишся, а тобі розповідають, що таке ситуаційна обізнаність, фахові експерти з поля бою, які керують дронами, де в тебе відбувається інший рівень навчання, і після цього ти вже потрапляєш на поле бою”, – зазначив міністр.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено