Івано-Франківськ

Шість років не могла їсти: у Львові медики прооперували жінку з ахалазією стравоходу (ФОТО)

Жінка роками шукала спеціалістів, які допомогли б їй одужати.

398677896 660453719558381 1845773562053505490 n scaled

У Львові медики прооперували Любов Прокопенко із міста Черкаси. Їй 31 рік, шість з яких вона намагалася з’ясувати, що у неї за недуга. Жінка буквально не могла їсти, адже після прийому їжі вона починала блювати.

Про це інформує Перше медичне об’єднання Львова, пише ПІК.

“Жодні обстеження не давали результату – тамтешні лікарі не могли поставити діагноз. Ба більше, жінку скеровували до психіатрів. Мовляв, вона собі щось надумала. Та три роки тому медики таки з’ясували: у пацієнтки – ахалазія стравоходу – розлад моторики стравоходу, для якого характерна втрата перистальтики і неспроможність нижнього стравохідного сфінктера повністю розслаблятися у відповідь на ковтання.  Але оперувати – не зважувались”, – йдеться у повідомленні.

Останній рік став найважчим у житті Люби. Вона втратила 10 кілограмів. Адже абсолютно кожен прийом їжі провокував блювоту. Тому по всій Україні жінка шукала хірургів, які б її прооперували та повернули їй якість життя.

У Центрі хірургії Лікарні Святого Пантелеймона медики провели додаткові обстеження та підтвердили діагноз – ахалазія стравоходу.

Простими словами, стравохідний сфінктер замикався та не розтискався. У пацієнтки стравохід розширився до 6 сантиметрів, а місце звуження – сфінктер – був 4 міліметри. Це критично вузький отвір через яку їжа не може потрапити у шлунок. Якщо жінку не прооперувати та не відновити змогу харчуватись, надалі вона б могла померти.

“Оперували жінку мініінвазивно. Технічно операція є складною та ювелірною. Під час втручання хірурги розсікли м’язи, які затиснули отвір між стравоходом і шлунком, та сформували манжету, аби вміст стравоходу міг вільно проходити до шлунка та не повертався назад. Операція тривала лише годину. І вже на третій день після втручання в доброму самопочутті пацієнтка поїхала додому. Вона не лише почала їсти, у неї з’явився апетит”, – зазначили у медоб’єднанні.

398650599 660454076225012 4736317241428208480 n scaled

Як пояснює хірург Андрій Стасишин,  єдиної причини, яке зумовлює розвиток ахалазії стравоходу – немає. Медики вважають, що таке анатомічні зміни можуть відбутись як в результаті порушення роботи нервових клітин стравоходу, так і через генетичну схильність, ускладнення інших захворювань.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено