Івано-Франківськ

В Україні відкриють ще один табір для російських військовополонених

 Умови в новому таборі відповідатимуть усім вимогам норм міжнародного гуманітарного права. 

В Україні відкриють ще один табір для російських військовополонених

В Україні найближчим часом відкриють новий табір для утримання військовополонених. Збільшення кількості військовополонених пов’язане як із ситуацією на фронті, погіршенням мотивації російських солдатів, так і через блокування обмінів військовополоненими російською стороною. Про це пише ПІК з посиланням на Українську правду.

“Через велику кількість російських військовополонених, найближчим часом в Україні відкривається новий табір для утримання військовополонених. Паралельно з цим ведуться роботи з підготовки до запуску ще одного табору”, – йдеться у повідомленні.

Організатори проєкту “Хочу жить” запевняють, що російських військових забезпечать медичною допомогою, триразовим харчуванням, зв’язком із рідними, а також постійним доступом представників Міжнародного комітету Червоного хреста. Сам табір розташований у глибокому тилу, оскільки це передбачено Женевськими конвенціями.

Тоді як російська сторона, приміром, утримує українських військових у звичайних в’язницях і виправних колоніях разом з ув’язненими, часом у нелюдських умовах, не поважаючи та фактично не визнаючи їхнього статусу військовополоненого. 

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено