Івано-Франківськ

В Україні відмовляться від солі у боротьбі з ожеледдю на дорогах: чим її замінять

В Україні хочуть переходити на більш економічну обробку доріг проти ожеледі.

sil 0 scaled

У рамках підготовки до зимового сезону Україна почала заготовлювати протиожеледні засоби та шукати варіанти для заміни технічної солі.

Про це заявили в Державному агенстві відновлення та розвитку інфраструктури України, передає УНН.

“Починаючи від цієї зими Служби відновлення в областях поступово будуть переходити на більш економічно обґрунтовані технології обробки доріг проти ожеледі. Замість солі планується використовувати різні реагенти, якщо температура буде не занадто низька”, – резюмували у відомстві.

Станом на 13 листопада Служби відновлення та підрядні організації заготовили:

  • – 68,7 тис. тонн технічної солі;
  • — 397,2 тис. тонн фрикційних матеріалів;
  • — 25,2 тис. тонн соляних розчинів.

Водночас Агентство відновлення домовляється з європейськими партнерами щодо постачання в Україну технічної солі на умовах безоплатної допомоги. Так Нідерланди готові передати Україні до 60 тисяч тонн технічної солі, залежно від безпекової ситуації в портах. Перші 15 тис. тонн уже відвантажуються по областях.

У відомстві переконані, що залишків протиожеледних матеріалів із минулого сезону та гуманітарної допомоги буде достатньо для підготовчих заходів цієї зими.

“Зараз працюємо в областях, щоб розуміти, наскільки там підготувалися до зими та які є проблеми. … Працюємо, щоб забезпечити максимально якісний стан доріг, навантаження на які через повномасштабне вторгнення зросло в рази”, — розповів перший заступник голови Агентства відновлення Андрій Івко.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено