Івано-Франківськ

Харчування дітей в закладах освіти: де на Прикарпатті найбільша та найнижча вартість

На Прикарпатті перевірили організацію харчування учнів у закладах освіти.
image 1 1 scaled

фото ілюстративне

На Прикарпатті середня вартість харчування учнів з-поміж пільгових категорій бюджетним коштом становить від 25 до 70 грн на день.

Про це повідомили в Головному управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області, пише ПІК.

Найвища вартість харчування в Косівському районі та Яремчанській міській громаді. Найнижча – Коломийська міська громада, Богородчанська селищна громада, Городенківська міська, Снятинська міська громада та Тисменицька міська громада.

Нагадаємо, як раніше повідомляла ПІК, у місті Калуш планували підняти вартість харчування для школярів на 10 гривень.

За вересень-жовтень в Івано-Франківській області провели  264 обстеження у закладах загальної середньої освіти (39%) та 96 у закладах дошкільної освіти (32%), щоб перевірити санітарні норми. Також, провели 211 моніторингів шкіл та 77 закладів дошкільної освіти, щоб перевірити безпечність продуктів. 

“Порушення в сфері дотримання санітарного законодавства виявлено в 185 школах (70%) та 60 дошкільних закладах (62%), у сфері безпечності харчових продуктів – в 132 школах (62%) та у 28 садочках (36%), а також у 36 постачальників харчових продуктів (83%). Направлено 130 рекомендаційних листів керівникам шкіл та 54 – керівникам дошкільних закладів”, – зазначили в Держпродспоживслужбі. 

До слова, на Прикарпатті в 523 школах (77%) готують страви у власному харчоблоці.  Не організоване гаряче харчування, є тільки буфетна продукція в 80 (11% ) школах (в основному це філії чи початкові школи з малою кількістю дітей).

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено