Івано-Франківськ

В Україні подешевшав відомий овоч: скільки коштує

В Україні зросла ціна на огірки, але водночас подешевшав буряк.

31 3 588x391 1

Наразі тепличні комбінати пропонують до продажу огірок по 60-75 грн/кг, що в середньому на 10% дорожче, ніж тижнем раніше, передає Уніан.

Як повідомляють аналітики проєкту EastFruit, далі підвищувати ціну на свою продукцію українським виробникам дозволяє стабільний попит роздрібних мереж на огірок.

“Також підтримку цінам на огірок в Україні надає стрімке скорочення пропозиції цієї продукції. Більшість місцевих тепличних комбінатів уже фактично завершили сезон реалізації поточного обороту”, – йдеться у повідомленні.

При цьому, як зазначають експерти, попри чергове подорожчання в даному сегменті, тепличний огірок в Україні все ж коштує в середньому на 20% дешевше, ніж в аналогічний період минулого року.

Водночас столовий буряк за тиждень здешевшав в середньому на 19%, виробники продають його за 5-8 грн/кг.

Основною причиною знижувального цінового тренду в даному сегменті експерти називають збільшення обсягів пропозиції столового буряка на ринку на тлі стриманого попиту на дану продукцію.

Разом з тим відпускні ціни на столові буряки в Україні вже в середньому на 20% нижчі, ніж у середині листопада 2022 року.

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено