Івано-Франківськ

351 гривня за одну обкладинку папки: у Міноборони оприлюднили результати аудиту

Після оголошення старту торгів від виробників за першим лотом надійшла лише одна цінова пропозиція, яка дорівнювала очікуваній вартості.

351 гривня за одну обкладинку папки: у Міноборони оприлюднили результати аудиту

Служба внутрішнього аудиту Міністерства оборони України перевірила дії посадових осіб щодо тендеру з ціною у 351 гривню за одну обкладинку папки особової справи, пише ПІК.

“Перевірка встановила, що за чотири місяці до тендеру Кадровий центр ЗСУ запропонував внести зміни до технічної специфікації обкладинок, завдяки яким у заявці Командування Сил логістики встановили ціну – 351 гривню за штуку”, – йдеться у повідомленні.

Після цього МОУ з’ясувало, що на ринку є дешевші пропозиції – приміром, схожі зразки папок за ціною від 140 до 325 гривень. Аудитори закупили у ФОПа зразок такого товару за ціною 120 гривень – це акційна ціна від основної 140 гривень (при цьому невідомо, чи може цей продавець задовольнити потребу щодо кількості тендеру, який включає 4 лоти загальною кількістю 58 тисяч одиниць).

З огляду на зазначене, Служба внутрішнього аудиту Міноборони запропонувала Кадровому центру ЗСУ внести зміни, які дозволять зменшити вартість товару та збільшити кількість учасників аукціону.

“Під час встановлення фактів вже вчинених порушень ми передаємо цю інформацію прокуратурі. Це проста логіка, якої ми дотримуємось, щоб вичистити систему від корупції. Ми хочемо показати, що закони однакові для всіх”, – прокоментував результати перевірки заступник міністра оборони Юрій Джигир.

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено