Івано-Франківськ

Перший сніг, рекрутинг до ЗСУ та смерть після лікування зубів – ТОП-новин тижня 13-19 листопада

Ряд актуальних та важливих подій тижня, які варті повторного перегляду.

огляд

ТОП-10 новин тижня, які трапилися за 13-19 листопада 2023 року в Україні та на Прикарпатті в черговому огляді Прикарпатської інформаційної корпорації (ПІК).

Рекрутинг до ЗСУ

IMG 20231113 213220 758 scaled

На цьому тижні Міністерство оборони України розпочало проєкт з рекрутингу до Збройних Сил України.

Проєкт дозволить людині обрати конкретний підрозділ на визначеній посаді, де його/її цивільний досвід буде найбільш корисним. Незабаром в рамках проєкту ми плануємо підписати наступні угоди з рекрутинговими компаніями.

Армії потрібні люди різних професій – від гранатометників і мінометників до програмістів і кухарів. Подивитись які вакансії шукають у ЗСУ вже зараз можна за посиланням.

ЗСУ отримали понад дві тисячі безпілотників від держави

photo1700308805 scaled

Генштаб розподілить та передасть дрони військовим на найгарячіші ділянки фронту.

До партії увійшли «пташки» виключно українського виробництва. Серед них — коптери та БпЛА літакового типу: розвідувальні, камікадзе, багаторазові бомбери. Лише минулого тижня безпілотниками уразили 39 танків, 57 гармат, 34 броньовані машини та 307 опорних пунктів. Це мінус мільйони доларів у росіян.

Перший сніг

655896a173a0b

У суботу на заході України випав перший сніг. У Гідрометеоцентрі попереджали про значні зміни погодних умов. У всіх областях вже готуються працювати комунальники зі снігоприбиральною технікою.

Зокрема, на гірських перевалах Прикарпаття випало до 10 см снігу.

Справи проти Дубінського, Фаріон та Арестовича

Підозру у державній зраді отримав чинний народний депутат України Олександр Дубінський. За матеріалами слідства, він мав позивний «Буратіно» і входив до складу злочинної організації, яку сформувало головне управління генштабу збройних сил росії (відоме як гру). Він поширював фейки про вище військово-політичне керівництво нашої держави.

Також кримінальне провадження СБУ відкрила й проти мовознавиці Ірини Фаріон. СБУ звинувачує Фаріон в образі честі й гідності військовослужбовців, порушенні рівноправності громадян, порушенні таємниці листування та недоторканості приватного життя.

Одразу після цього стало відомо, що Ірину Фаріон звільнили з Львівської політехніки, 

Офіційна причина звільнення – вчинення працівником, який виконує виховні функції, аморального проступку, не сумісного з продовженням даної роботи.

Кримінальне провадження відкрили й проти Олексія Арестовича, за фактом звернення групи народних депутатів щодо неправдивого повідомлення про злочин.

Коломойський залишається під вартою

original 1 1 scaled

Апеляційний суд Києва частково змінив запобіжний захід олігарху Ігорю Коломойському – він залишиться під вартою до 2 грудня 2023 року. При цьому суд зменшив розмір застави з 3 млрд 891 млн грн до 3 млрд 712 тис. грн.

Дитина померла після лікування зубів

add2c0d gettyimages 647724570 4

На Тернопільщині, після лікування зубів помер малолітній хлопчик. Йому був рік та 10 місяців. Дитину  в державну клініку привезла мама, аби прибрати карієс із зубів.

Оскільки дитина малесенька, то медики сказали, що такі процедури проводяться лише під наркозом. Для цього вони дали направлення для здачі усіх аналізів.

Через півтори години після початку операції в дитини почав падати тиск. Його відвезли в реанімаційне відділення. Проте хлопчика не змогли вивести з наркозу, а вже ввечері лікарі констатували смерть дитини.

За даними судово-медичної експертизи, попередня причина смерті – гостра легенево-серцева недостатність.

У прокуратурі Тернопільщині зазначають, що триває досудове розслідування,  розпочате щодо неналежного виконання професійних обов’язків медичними працівниками при лікуванні дитини.

Афера із онлайн-заробітком

photo1700054114 scaled

На тижні, що минає, поліція повідомила про нову аферу, яку вигадали шахраї. У Viber, Telegram, WhatsApp шахраї пропонують чималий дохід за написання коментарів в соціальних мережах, поширення повідомлення в сторіс, перегляди відео в тік-тоці, бронювання номерів у готелях та інше.

Аферисти одразу ж просять реквізити банківської карти та надсилають гроші за начебто перші виконані завдання. Здебільшого це невелика сума 100 – 200 гривень. Невдовзі ж пропонують швидко подвоїти заробіток, а для цього уже просять поставити депозит, який начебто подвоять за добу. Щойно гроші надходять на рахунок зловмисників, вони припиняють контакт з потерпілими, їх блокують.

Рейси із жіночими купе

3dc7dc87 9e8e 41aa 822a 92b00af97b3f scaled

Від 15 листопада 8 поїздів Укрзалізниці вийшли в рейси з жіночими купе.

Йдеться про потяги:

№81/82 Київ — Ужгород;
№41/42 Дніпро — Трускавець;
№75/76 Київ — Кривий Ріг;
№15/16 Харків — Ясіня;
№17/18 Харків — Ужгород;
№29/30 Київ — Ужгород;
№3/4 Запоріжжя — Ужгород;
№26/236 Одеса — Рахів (через ремонт колії на Закарпатті перший рейс з жіночими купе з Одеси 16.11, з Рахова 17.11).

Дотримання прав людини

398579952 335442335796669 3855242045832817848 n scaled

В Івано-Франківській області вперше запрацювала сучасна система дотримання прав людини “Custody Records”. Впровадили її у Калуському та Надвірнянському райвідділах поліції.

“Custody Records” – це не лише про відеофіксацію всіх дій затриманого з моменту самого затримання до поміщення в ізолятор тимчасового тримання або ж звільнення з-під варти. Ця система передбачає і введення окремої посади інспектора з дотримання прав людини. Це поліцейський чи поліцейська, яка відповідає за формування інформаційної підсистеми

“Маленькі поспішайки”

17 листопада у світі відзначали Міжнародний день передчасно народжених дітей.У Франківську “ранні пташки” разом зі своїми батьками завітали в перинатальний центр аби подякувати й пригадати, який шлях їм довелося пройти. А головне донести до інших матерів, що передчасно народжені дітки – це не вирок.

Як все відбувалося та як зараз почуваються “поспішайки” – дивіться у сюжеті:

Попри різні новини, наша область і Україна продовжує втрачати у цій жорстокій війні захисників. Вічна пам’ять і слава усім, хто поліг у бою за Батьківщину з Прикарпаття цього тижня! Щирі співчуття рідним героїв!

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено