Івано-Франківськ

Герої не вмирають: у Франківську вшанують пам’ять трьох воїнів

На жаль, Прикарпаття продовжує втрачати захисників на передовій.

kalushan prosjat zustriti skorbotnij kortezh iz 30 richnim jaroslavom timoninim 725578c

У п’ятницю, 24 листопада, в Івано-Франківську відбудеться відкриття анотаційних дощок загиблим захисникам України Дмитру Гарану, Ігорю Струмінському та Мирону Ярецькому.

Захід розпочнеться о 13.30 год. біля фасаду Ліцею №24 (вул. Хіміків, 1), розповідає ПІК.

Що відомо про Героїв

Дмитро Гаран народився 11 грудня 1985 року в місті Івано-Франківську. З 1993 по 1998 роки він навчався у загальноосвітній школі №18, а з 1998 до 2003 року в загальноосвітній школі №24.

Після закінчення школи пішов працювати, але на жаль він дуже захворів. У 2011 році переніс дві важкі операції. Попри те, що Дмитро був особою з інвалідністю другої групи, хвороба його не зламала.

thumb Garan

З початку повномасштабної війни росії проти України він добровільно став військовослужбовцем ЗСУ. Пішов на війну на захист нашої України разом зі своїм братом, служив у п’ятому прикордонному загоні воєнної частини 9953.

Дмитро загинук при виконанні бойового завдання у місті Суми, 17 лютого 2023 року. Йому виповнилось 37 років.У Дмитра залишилася мама Алла, батько Іван, брат Сергій та його дружина Марія.

Ігор Струмінський народився 9 лютого 1990 року в місті івано-франківську. Його дитинство пройшло з рідними бабусею та дідусем.

Ігор навчався у Івано-Франківській школі № 24, та у вечірній школі. Після закінчення школи він почав працювати. Ігор працював на мийці автомобілів у Івано-Франківську.

Ігор мав багато друзів та знайомих, він був доброю та чуйною людиною.

thumb Struminjskyi

На жаль він не встиг створити свою сім’ю. Він не ховався від мобілізації і отрмавши повістку вже у травні 2023 року вступив до лав Збройних сил України. Ігор гідно воював та захищав свою Батьківщину.

На жаль, 24 серпня 2023 року, війна забрала його життя. Він загинув у віці 33-х років.

Мирон Ярецький народився 6 липня 1984р в м.івано франківськ. Навчався в ліцеї  24.

Жив і працював,займався спортом. Згодом в 2011 році одружився,створив сім’ю. В січні 2022р Мирон поїхав за кордон на роботу. Коли почалась війна він в перші дні вернувся з закордону і вступив до лав ЗСУ.

thumb Jareckyi

Служив у 24бригаді ім.короля Данила. В березні 2022р в бою в луганській обл. від обстрілу отримав гостру контузію, втратив зір та слух на одне око і вухо.

Після лікування та реабілітації знов поїхав на схід в донецьку обл. Згодом перевівся в штурмову бригаду і під час виконання контр наступу  під час штурмових дій 5 червня 2023р від мінометного обстрілу отримав травми несумісні з життям. Нагороджений орденом “Хрест Героя” посмертно.

Нагадаємо, на фронті загинув мужній воїн з Прикарпаття.

Читайте також у ПІК: 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено