Івано-Франківськ

На Івано-Франківщині стартує ювілейний 20 Мандрівний фестиваль Docudays UA: розклад

Впродовж трьох тижнів жителям області показуватимуть документалістику про Україну та світ, а також проведуть декілька правопросвітницьких заходів.

Dyzajn bez nazvy 1

29 листопада на Прикарпатті стартує ювілейний 20 Мандрівний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA.

Регіональними партнерами, які організовують фестиваль є Івано-Франківська обласна організація “Молода Просвіта” і громадська організація “СТАН”.

“Розпочинаємо Мандрівний в Івано-Франківську стрічкою “Нескорений Херсон”, присвячуючи показ до річниці звільнення міста. З цієї нагоди до нас завітає команда фільму, щоб розповісти, як вони в окупації попри ризик життю фіксували важливі події захопленого обласного центру. Далі фестиваль також мандруватиме у села та інші міста Прикарпаття. Це вже певна традиція, коли ми переносимо масштабні заходи у менші громади області”, – зазначила регіональна координаторка фестивалю Тетяна Пігурська.

Центральна тема 20 Docudays UA — «Образ майбутнього» — це те, що нам варто уявляти і починати втілювати вже зараз. Це розмова про справедливість — невідворотне покарання винних у воєнних злочинах, документування свідчень їхніх жертв і руйнувань. Про те, як давати раду травмам, зберегти та донести до наступних поколінь пам’ять про загиблих на цій війні рідних і друзів.

Фестиваль цього року охопить 11 громад Прикарпаття: Івано-Франківську, Калуську, Рожнятівську, Долинську, Богородчанську, Бурштинську, Косівську, Надвірнянську, Ворохтянську, Коломийську та Рогатинську.

Загалом, з програми титульного фестивалю Docudays UA, який відбувся у червні в Києві, для Мандрівного на Івано-Франківщині відібрали 11 фільмів із України, Польщі, Німеччини, Франції, Великої Британії, Канади, Швейцарії та інших країн. Усі стрічки міжнародного авторства мають спільне коріння з нашим теперішнім контекстом.

Розклад найближчих показів, які можна відвідати в Івано-Франківську:

  • 29 листопада – “Нескорений Херсон” у Херсонському хабі (вул. Січових стрільців, 13, поверх 4)
  • 1 грудня – “Три жінки” у просторі дружньому до жінок та дітей “Вільна” (Південний Бульвар, 21)
  • 2 грудня – “В Україні” у Підземному переході Ваґабундо (вул. Пилипа Орлика, 7)
  • 4 грудня – “Гості з Харкова” у громадському просторі “Молода Просвіта” (вул. Січових стрільців, 25, поверх 2)

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено