Івано-Франківськ

Дерево місту подарували: у Львові встановили головну ялинку 2023 (ФОТО)

Цьогорічне новорічне дерево заввишки 14 метрів.

Дерево місту подарували: у Львові встановили головну ялинку 2023 (ФОТО)

У Львові, на головні площі міста перед Оперним театром встановлюють головну ялинку, яку місту подарувало подружжя з Білогорщі Галина та Йосип Панас, пише ПІК.

“Господарі кажуть, що дуже люблять цю ялинку, адже вона дуже красива, але для їхнього подвір’я вона вже завелика, тому вирішили подарувати її місту. Сподіваються, що вона сподобається львів’янам і гостям Львова”, – йдеться у повідомленні Львівської міської ради.

Важливо, що не лише дерево, а й його зрізання, перевезення і встановлення є безкоштовним для міста.

«Цю ялинку мій чоловік привіз з Карпат десь 20 років тому. Вона з такого маленького саджанця виросла на 14 метрів. Раніше ми щороку прикрашали її до Різдва, але з часом це вже стало неможливо, адже вона так сильно виросла! Ми вирішили в цей тяжкий для країни час, коли всі стараються економити кошти, подарувати нашу ялинку Львівській громаді», – ділиться пані Галина.

Головну ялинку Львова прикрасять світловою ілюмінацією, яку закупили ще у 2018 році, а на верхівку замість зірки символічно повісять протитанкового «їжака», якого зробили на «Львівелектротранс». Відкриють новорічне дерево у переддень свята Миколая, яке цього року відзначатимуть 6 грудня. 

До слова, у Івано-Франківську цьогоріч ялинку встановлювати не будуть. Новорічне дерево буде символічним з дитячих малюнків, як у минулому році. Натомість у Тернополі, як і у Львові, ялинка буде.

Читайте також у ПІК:

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено